Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Προθεσμία 20 ημερών δίνουν στον ΕΟΠΥΥ τα Διαγνωστικά Κέντρα, διαφορετικά επίσχεση υπηρεσιών



Προθεσμία 20 ημερών προκειμένου να δοθεί λύση στα χρόνια προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο ΕΟΠΥΥ με τη μη εξόφληση των οφειλών του προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, δίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων.

Αν μέχρι τότε δεν έχει δοθεί λύση, τότε στη Γενική Συνέλευση του ΠΣΙΔΚ που έχει προσδιοριστεί για την Δευτέρα 21/07/2014, θα αποφασιστεί πιθανότατα η επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων κ. Γ. Βουγιούκας σημειώνει ότι «οι προτάσεις μας είναι η μοναδική διέξοδος για όλες τις πλευρές (Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πάροχοι, ασφαλισμένοι) και κυρίως για τον Οργανισμό ο οποίος πρέπει με έναν άκρως ελλειμματικό προϋπολογισμό, να εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες 9,5 εκατ. περίπου ασφαλισμένων, χωρίς όμως να οδηγήσει στη χρεοκοπία και στην οικονομική καταστροφή τους παρόχους, οι οποίοι νομοτελειακά θα καταλήξουν σε αυτό το τέλος αφού δεν θα αποζημιώνονται για το 50% των παρεχομένων υπηρεσιών τους, με τραγικές συνέπειες για τους ίδιους τους ασφαλισμένους του Οργανισμού οι οποίοι δεν θα έχουν πουθενά να πραγματοποιήσουν τις διαγνωστικές τους εξετάσεις, παρά μόνο στα εξωτερικά ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων όπου η αναμονή σήμερα είναι από 5 έως 8 μήνες.

Αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας - συνεχίζει ο κ. Γ. Βουγιούκας - να κατανοήσει ότι σε όλα τα ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη του πλανήτη, όποιος εργάζεται αμείβεται και όποιος παρέχει υπηρεσίες αποζημιώνεται, διαφορετικά ονομάζεται σκλάβος και να φροντίσει να συμπεριφερθεί σαν ευνομούμενη Πολιτεία, προστατεύοντας τους έντιμους και ευσυνείδητους παρόχους από τα φαινόμενα της προκλητής ζήτησης και του αθέμιτου ανταγωνισμού, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του, όπως αρμόζει σε ένα οργανωμένο κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου