Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Σημαντική δωρεά 16 εκατ. ευρώ σε 7 νοσοκομεία



Μία νέα σημαντική δωρεά, ύψους €16 εκατομμυρίων, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ακτινοθεραπείας σε 7 δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα, ενέκρινε μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των δράσεών του για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας προς όλους,

Ειδικότερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει νέα σημαντική πρωτοβουλία για την εγκατάσταση σύγχρονων γραμμικών επιταχυντών, για τη θεραπεία του καρκίνου, σε επτά δημόσια νοσοκομεία.

Η νέα δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της τριετούς (2012-2015) πρωτοβουλίας του Ιδρύματος να διαθέσει €100 εκατομμύρια, επιπλέον των υπόλοιπων δωρεών του, προκειμένου να συμβάλει ενάντια στις δυσμενείς συνέπειες της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της νέας δωρεάς, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί την αντικατάσταση παλαιάς τεχνολογίας γραμμικών επιταχυντών σε επτά δημόσια νοσοκομεία της χώρας με νέους υπερσύγχρονους και μεγαλύτερης ακριβείας επιταχυντές, οι οποίοι συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην αποτελεσματικότερη θεραπεία των ασθενών. Η επιλογή των δημόσιων νοσοκομείων, στα οποία θα εγκατασταθούν οι νέοι επιταχυντές, θα γίνει με γνώμονα, αφενός, τη σωστή γεωγραφική κάλυψη, από πλευράς παροχής υπηρεσιών υγείας, όλης της επικράτειας και, αφετέρου, την παλαιότητα του υφιστάμενου εξοπλισμού.


Τα νέα, σύγχρονα μηχανήματα ακτινοθεραπείας, θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο ολοκληρωμένη θεραπεία καρκινοπαθών σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, μέσω της δωρεάς του, το Ίδρυμα θα φροντίσει για την εκπαίδευση του αρμόδιου ιατρικού και τεχνικού προσωπικού του κάθε δημόσιου νοσοκομείου με νέο γραμμικό επιταχυντή, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα.

Για τον επιστημονικά άρτιο σχεδιασμό και την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της δωρεάς, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα συνεργαστεί με διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, των οποίων η υψηλή τεχνογνωσία και πλούσια ερευνητική εμπειρία αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη εφαρμογή της δωρεάς, καθώς και με την Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Λαμβάνοντας υπόψη, αφενός, τις σοβαρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον τομέα της Υγείας και, αφετέρου, τις ανάγκες των περίπου 25.500 καρκινοπαθών που έχουν ανάγκη από ακτινοθεραπεία κάθε χρόνο στη χώρα μας, η δωρεά αυτή του Ιδρύματος αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων ακτινοθεραπευτικών τμημάτων, να εκσυγχρονίσει τις μεθόδους ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας που εφαρμόζονται σήμερα και, ως εκ τούτου, να εισαγάγει νέα δεδομένα στον τομέα της ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ανέφερε: «Η παροχή σύγχρονων, ολοκληρωμένων και ασφαλών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και αισθανόμαστε ότι είναι χρέος μας να συμβάλουμε, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας, προς αυτή την κατεύθυνση. Με αυτό ως βασική φιλοσοφία, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιεί μία νέα δωρεά στο χώρο της υγείας, συγκεκριμένα για τη βελτίωση της ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα, επιθυμώντας να εφαρμόσει μια ολιστική προσέγγιση του ζητήματος και να συμβάλει στην αναγκαία αναβάθμιση των ακτινοθεραπευτικών υπηρεσιών που παρέχουν τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους πάσχουν από καρκίνο. Ελπίζουμε να συνεισφέρουμε και με αυτή τη δωρεά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών, καθώς και στην αποτελεσματικότερη θεραπεία τους. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην ομάδα του Ιδρύματος, καθώς και στον Δρα. Παναγιώτη Κουλουβάρη για την πολύτιμη συμβολή τους στον σχεδιασμό και τον συντονισμό για την επιτυχημένη υλοποίηση της σημαντικής αυτής δωρεάς».

Σημειώνεται τέλος πως με αυτή τη δωρεά, καθώς και με την ανανέωση της στήριξης του Ιδρύματος στα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας και στα κέντρα ημέρας του οργανισμού PRAKSIS (ύψους €2 εκατομμυρίων η πιο πρόσφατη δωρεά που εγκρίθηκε χθες, και συνολικού ύψους άνω των €11 εκατομμυρίων η στήριξη του Ιδρύματος στην PRAKSIS για τα συγκεκριμένα προγράμματα μόνο), ολοκληρώνεται σχεδόν η τριετής πρωτοβουλία των €100 εκατομμύριων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Πλέον, η προσοχή του Ιδρύματος στην Ελλάδα στρέφεται στην υλοποίηση της έτερης πρωτοβουλίας του, ύψους επιπλέον €100 εκατομμύριων, για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, την οποία ανακοίνωσε το Ίδρυμα τον Οκτώβριο του 2013.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποτελείται από τους Ανδρέα Δρακόπουλο -Πρόεδρο, Σπύρο Νιάρχο –Πρόεδρο, Φίλιππο Νιάρχο –Πρόεδρο, Γιώργο Αγουρίδη και Heini Murer.

Tο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εκλέχθηκε και θα αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Foundation Centre (www.efc.be) για την περίοδο 2014-2017.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου