Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Καλούμε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εδώ και τώρα να δώσει τα στοιχεία των ελέγχων για όσους παρανομούν



Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι γιατροί τα εξιλαστήρια θύματα για την συγκάλυψη των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεματοφύλακας της Δημόσιας υγείας , έλαβε γνώση δημοσιεύματος της ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. , δυνάμει του οποίου κατακρίνονται εμμέσως οι ενέργειες μας κατά του ΕΟΠΥΥ, που κύριο στόχο έχουν την προάσπιση των ιατρών μας και την διαφύλαξη τους από δημόσιες διαπομπεύσεις.

O ΙΣΑ ήταν ο πρώτος που τάχθηκε υπέρ του ελέγχου και για τον λόγο αυτό, το πρώτο του μέλημα ήταν να ζητήσει από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, να γνωστοποιήσει τα ακριβή στοιχεία και τις συγκεκριμένες παραβάσεις των ιατρών προκειμένου να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Πλην όμως ουδεμία απάντηση επ’ αυτού έλαβε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Προκαλεί εύλογα ερωτήματα το όψιμο ενδιαφέρον της ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. για την προστασία του δημοσίου χρήματος και της στήριξης άκριτα των ενεργειών της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να δώσει εδώ και τώρα τα στοιχεία τόσο για ιατρεία όσο και για διαγνωστικά κέντρα για τα οποία οι έλεγχοι έδειξαν ότι παρανομούσαν.

Ο ΙΣΑ δεν θ ανεχτεί καμία συγκάλυψη και δεν θα επιτρέψει οι γιατροί να θυσιαστούν ως «Ιφιγένειες», για να προστατευθούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται ευρύτερα το χώρο της υγείας.

Ο ΙΣΑ θα προασπίσει την επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια και επιβίωση του έλληνα γιατρού. Ωστόσο θα συνεχίσει να είναι πολύ αυστηρός απέναντι σε τεκμηριωμένες περιπτώσεις παραβάσεων των μελών του. Καλούμε την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να λάβει υπόψη της το εξώδικο που αποστείλαμε χθες, σε αντίθετη περίπτωση, θα προβούμε σε προσωπικές νομικές διαδικασίες εναντίων της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

2 σχόλια:

  1. Ο ΙΣΑ καλα θα κάνη να παρη θέση για τούς μετα εορτης ελέγχους των υποχρεωτικά? εκτελούμενων παραπεμπτικών, με ποιό κριτήριο άραγε θα κοπούν εκ τών υστέρων κάποια παραπεμπτικά? δέν θα έπρεπε να γνωρίζουμε τουλάχιστον αυτά τα κριτήρια επίσημα για να μήν βάζουμε το κεφάλι μας στο ντορβά? και όχι μόνον ο ΙΣΑ αυτή η παρατήρηση έχει αποδέκτες όλους τούς συνδικαλιζόμενους του χώρου, πόση ξεφτίλα μας περιμένει ακόμα άραγε?/Θωμ/οπουλος Ιωάννης βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ντροπη ο ΙΣΑ να υπερασπιζεται παρανομουντες συμαδελφους, που κρατουσαν κυριακη ανοιχτα επι 14ωρο τα ιατρεια τους , προκειμενου να φτασουν το πλαφον σε 2 μερες ντροπη και αισχος τοσο λαικισμος απο τον ΙΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή