Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Χωρίς ασθενοφόρο το νοσοκομείο Καλαβρύτων




Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, καθώς το νοσοκομείο Καλαβρύτων δεν υποστηρίζεται από βάρδια ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών.

Στην πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων αναφέρεται στην ανοικτή επιστολή του ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Δημήτρης Βαρβιτσιώτης.

«Δυστυχώς οι φόβοι για απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Καλαβρύτων επιβεβαιώνονται. Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη όσο και του Προέδρου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, ότι η λειτουργική ικανότητα του Νοσοκομείου Καλαβρύτων δεν θα διαταραχθεί με την λειτουργική υπαγωγή του στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αιγιαλείας, εν τούτοις άρχισαν ήδη τα πρώτα σοβαρά προβλήματα με την ελλιπή κάλυψη υποστήριξης με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου", διαμαρτύρεται στην επιστολή του ο κ. Δ. Βαρβιτσιώτης.

Η αιτία του προβλήματος είναι ότι οι οδηγοί των ασθενοφόρων από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων μετατέθηκαν στο ΕΚΑΒ και με βάση τα όσα ισχύουν για τους διασώστες του ΕΚΑΒ αντί να είναι σε κάθε όχημα ένας είναι δυο εργαζόμενοι.

Συνεπώς, οι μισές βάρδιες μένουν ακάλυπτες από την υποστήριξη του ΕΚΑΒ και σε περίπτωση που συμβεί κάποιο περιστατικό θα καλυφθεί η μεταφορά του από ασθενοφόρο που θα έλθει από την Ακράτα, απόσταση περίπου δύο ωρών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου