Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Πρόκληση για Βορίδη η τήρηση ισορροπιών με τους φορείς της Υγείας

Ο νέος υπουργός Υγείας μπορεί να έχει ένα...ταραχώδες πολιτικό παρελθόν, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να διαπραγματευτεί χωρίς ένταση τα κρίσιμα θέματα που βρίσκονται μπροστά...


IATRONET

Οι υψηλοί τόνοι που κράτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον έναν χρόνο που ήταν υπουργός, φαίνεται ότι τού κόστισαν την κυβερνητική θέση.

Το μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει τις προσπάθειες που κατέβαλε σε ένα δύσκολο υπουργείο και την πρόοδο των θεμάτων που είχε αναλάβει.

Τού καταλογίζει, ωστόσο, εκρήξεις και έντονη αντιπαράθεση με κλάδους, οι οποίοι διάκεινται φιλικά προς τη ΝΔ.

Δημιούργησε πολεμική ατμόσφαιρα με γιατρούς και φαρμακοποιούς, με αποτέλεσμα η ΝΔ να υποστεί καθίζηση κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Ο νέος υπουργός Υγείας φημίζεται για τους χαμηλούς του τόνους.

Μπορεί να έχει ένα...ταραχώδες πολιτικό παρελθόν, αλλά εκτιμάται ότι μπορεί να διαπραγματευτεί χωρίς ένταση τα κρίσιμα θέματα που βρίσκονται μπροστά.

Υποχρέωση

Ο κ. Βορίδης θα κληθεί να δώσει “εξετάσεις”, καλούμενος να εφαρμόσει τη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών από το 19% στο 15%.

Το πόσο και πώς θα το πετύχει είναι κάτι το οποίο θα το διαπιστώσουμε άμεσα, καθώς τα όποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν εντός Ιουνίου.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου