Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τι θα αλλάξει ο Βορίδης στον ΕΟΠΥΥ! Τα σχέδια και οι αντιδράσεις


Πρόσωπα, διοικητικές λειτουργίες αλλά και ...συνήθειες αναμένεται να αλλάξει στον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Μπορεί επισήμως οι αρμοδιότητες να μην έχουν ακόμη δοθεί στο υπουργείο Υγείας, αλλά μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ στο οποίο θα αναφέρεται ότι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος αναλαμβάνει τον ΕΟΠΥΥ, ο Μάκης Βορίσης σκοπεύει να "τρέχει" τον Οργανισμό.

Και στο διάστημα αυτό σκοπεύει να προωθήσει αλλαγές τόσο σε διοικητιές λειτουργίες όσο και σε πρόσωπα. Ο κ.Βορίδης όπως αναφέρουν πληροφορίες έχει θέσει ήδη το θέμα στον πρωθυπουργό ώστε να πάρει το πράσινο φως για τις αλλαγές. Και το δύσκολο βέβαια είναι πως θα μετακινήσει πρόσωπα από τον ΕΟΠΥΥ που σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα της χώρας με πάνω από 6δις κονδύλια για διαχείριση. 

Όμως αυτό που προβληματίζει την ηγεσία του υπουργείου είναι φυσικά η μαύρη τρύπα του Οργανισμού, η οποία θα πρέπει να κλείσει με συγκεκριμένα μέτρα. Άλλωστε σχέδιο διάσωσης αναμένει και η τρόικα που φθάνει στις αρχές Ιουλίου. 

Είναι ενδεικτικό ότι με βάση έγκυρες πηγές, ο Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε πρόσφατα ιδιαίτερα εκνευρισμένος για τους χειρισμούς της διοίκησης του Οργανισμού κυρίως στα οικονομικά τα οποία μέρα με τη μέρα βαίνουν προς το χειρότερο. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν την γλίτωσαν και τα ...άκουσαν επίσης, παρότι ο νέος υπουργός Υγείας ελάχιστα γνωρίζει για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Φαίνεται όμως πως η διαχείριση του φορέα προβληματίζει και τοΜέγαρο Μαξίμου χωρίς να αποκλείονται ριζικές αλλαγές το επόμενο διάστημα τόσο στη λειτουργία του φορέα όσο και σε πρόσωπα ανεξάρτητα εάν θα αναλέβει σύντομα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ή όχι.

Βέβαια τη δυσαρέσκειά του όπως έλεγαν πηγές είχε εκφράσει πρόσφατα και ο τέως υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τους χειρισμούς στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι τυχαίο πάντως πως ο Μάκης Βορίδης ζήτησε δημοσίως να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Υγεία, κάτι που θα συζητηθεί σύντομα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πριν τεθεί στην τρόικα.

1 σχόλιο: