Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Μ. ΒΟΡΙΔΗ. ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Αθήνα 27/06/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Μ. Βορίδη.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ με τον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ και κατέθεσε προτάσεις για την βελτίωσή του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Ελευθερίου ζήτησε από τον Υπουργό την ΑΜΕΣΗ ανανέωση όλων των συμβάσεων, το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ σε ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς, την συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ με αμοιβή κατά περίπτωση και πράξη, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων και των τρεχουσών οφειλών, την κατάργηση του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ rebate και clawback. Τέλος με εμφατικό τρόπο η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζήτησε η αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την μη χορήγηση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή.

Ο Υπουργός κ. Μ. Βορίδης δεσμεύτηκε σε ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής νέων συμβάσεων μέχρι τέλους του Σεπτεμβρίου, την συνέχιση του διαλόγου μεταξύ ΥΥ και ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ και την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους μεταξύ των οποίων και το 10% των αμοιβών που οφείλεται από 1/1/2012. Τέλος για το θέμα της χορήγησης φαρμάκων άνευ συνταγής αναγνώρισε ότι εκκρεμεί το θέμα των ποινών σε όσους τα δίνουν καθώς υπάρχει Νόμος που απαγορεύει την χορήγησή τους.

Τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν σε στενή συνεργασία προς όφελος ασφαλισμένων και ιατρών.

Για το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος      Ο Γεν. Γραμ

Γ. Ελευθερίου    Χρ. Παπασιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου