Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Στις φορολογικές δηλώσεις τιμολόγια clawback και rebate


Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - YGEIA360.GR

Η ενσωμάτωση των πιστωτικών τιμολογίων 2014 για clawback και rebate στις φορολογικές δηλώσεις 2013 για τους Ιδιωτικούς Φορείς Παροχής ΠΦΥ, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, συμφωνήθηκε σε συνάντηση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης (ΠΕΔ) με τον Υφυπουργό Υγείας.

Στη συνάντηση δόθηκε εντολή στον ΕΟΠΥΥ για άμεση αποστολή σημειωμάτων για το claw back και το rebate οικονομικού έτους 2013 των Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Φυσικά Πρόσωπα και Ιδιωτικές Εταιρείες ), προκειμένου να αφαιρεθούν ως εισοδήματα από τη φορολογική δήλωση του έτους 2013. Όπως τονίστηκε, θα ακολουθήσει Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τακτοποιεί τα θέματα αυτά.
«Ως εκ τούτου πιστωτικά τιμολόγια τα οποία θα εκδοθούν το 2014 για claw back και rebate, θα συνυπολογισθούν στις φορολογικές δηλώσεις 2013», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΠΙΣ, σημειώνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα δρομολογηθούν τα ζητήματα που αφορούν τους εργαστηριακούς ιατρούς, καθώς και οι διαδικασίες για την εξόφληση των οφειλόμενων παρελθόντων ετών.

Πάντως, ο ΠΙΣ εφιστά την προσοχή στην Πολιτεία για την κάλυψη των προβλημάτων της ΠΦΥ, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

2 σχόλια:

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΕΙΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Π.Υ ΚΟΒΟΤΑΝ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΕΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ(ΤΟ 90% ΣΕ ΠΟΣΟ).ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ??/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φέτος συνάδελφοι υποτίθεται πως οι παρακρατήσεις φόρων περνούν αυτόματα στο taxis. Ομως προσωπικά διαπίστωσα οτι λείπουν οι παρακρατήσεις από λιμενικό στρατό αεροπορία και ΤΥΔΚΥ. Αλλος μου είπε πως δεν είναι τεχνικά δυνατό, άλλος δεν σηκώνει τηλέφωνο, κλπ κλπ. Εχει κανείς ιδέα τι γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή