Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Οι μισοί γιατροί απορρίπτουν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ

«Όχι» στον ΕΟΠΥΥ λένε σχεδόν οι μισοί ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ και δεν επιθυμούν να συμβληθούν με τον Οργανισμό. Ενδεικτικό είναι ότι χθες μόλις 1.350 γιατροί, από τους 3.000, είχαν κάνει αίτηση προκειμένου να ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού.

Μάλιστα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι τις 30 Μαΐου ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών.

Σημειώνεται ότι οι νέες συμβάσεις είναι 6μηνες και οι ιατροί που θα συμβληθούν, θα έχουν την δυνατότητα 200 επισκέψεων το μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ ανά επίσκεψη.

Παράλληλα, χθες ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε την καταβολή των αναδρομικών, των ιατρών του «πρώην» ΙΚΑ, λόγω της υπαγωγής τους στο Ενιαίο Βαθμολόγιο- Μισθολόγιο του Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α 226/27-10-2011). Ήδη από χθες πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιατρών τα αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Στο μεταξύ, εξώδικο προς τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα απέστειλε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ), διαμαρτυρόμενη για την «8ωρη υποχρεωτική συνεχόμενη εργασία σε ειδικευμένους Ιατρούς μέλη μας (ηλικίας 45-65 ετών), που εξετάζουν ασθενείς στα Ιατρεία του ΠΕΔΥ, χωρίς τη παρουσία Γραμματέων και Νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνονται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την ανάλογη παραπεμπτικογραφία». Καλούν τον υφυπουργό να άρει την σχετική απόφαση ενώ σε διαφορετική περίπτωση η Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

1 σχόλιο:

  1. Ακομα και αυτοι οι ΙΚΑτζηδες που παντα κρεμοντουσαν στο ταμείο τους καταλαβαν οτι στο μικρό διάστημα που λειτουργούν το ιατρείο τους , είναι πιο αξιοπρεπές να εχουν μια λογικη επισκεψη απο το να παρακαλανε τον Αδωνι για λίγων μηνών συμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή