Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Επιστολή ΙΣ Έβρου προς Υπουργό Υγείας

Α.Π. 582 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 21-5-2014

Κύριε Υπουργέ

Εδώ και 1 χρόνο περίπου σας είχαμε θέσει το σοβαρότατο πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών στο Κέντρο πρώτης Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών του Φυλακίου Ορεστιάδας (Αρ. πρωτ. Ι.Σ.Ε. 769/4-7-2013). Σας είχαμε ενημερώσει και προσωπικά κατά την παρουσία σας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Ολομέλεια Προέδρων 6-7-2013)

Είχαμε ζητήσει την άμεση προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο του Φυλακίου.

Προ ημερών, με μεγάλη καθυστέρηση, δημοσιεύθηκε προκήρυξη για θέσεις ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων στα Κέντρα πρώτης Υποδοχής, με διάρκεια όμως 5 μηνών.

Πολύ καλά που βγήκε η προκήρυξη κύριε Υπουργέ, αν και πολύ καθυστερημένη. Το κυριότερο όμως είναι η πολύ μικρή διάρκεια απασχόλησης.

Γιατί όμως μόνο για 5 μήνες;

Μετά τους 5 μήνες θα μείνει το Κέντρο Υποδοχής πάλι χωρίς ιατρονοσηλευτική κάλυψη, αναμένοντας (;) την επόμενη (πότε;) προκήρυξη, πάλι για τέτοιο διάστημα;

Τέτοιες λύσεις κύριε Υπουργέ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε καν εμβαλωματικές.

Σας έχουμε καλέσει να επισκεφτείτε τόσο την ακριτική περιοχή μας, όσο και το κέντρο Υποδοχής του Φυλακίου Ορεστιάδας.

Ίσως, αν δείτε ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί και η οποία συχνά μας διασύρει διεθνώς, να αναζητήσετε και να βρείτε μόνιμη λύση στο πρόβλημα της έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ζητούμε προκήρυξη για γιατρούς και νοσηλευτές με διάρκεια απασχόλησης τουλάχιστον 1 έτους και η προκήρυξη να επαναλαμβάνεται συνεχώς, με την επόμενη να δημοσιεύεται τουλάχιστον 3 μήνες πριν τη λήξη της θητείας των ήδη υπηρετούντων.

ΠΡΟΣ

Υπουργό Υγείας

κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Κοιν.: 1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια

2. ΠΙΣ - Ι .Σ. Χώρας

3. ΜΜΕ

4.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος, το οποίο σας έχουμε επανειλημμένα και λεπτομερέστατα παρουσιάσει, θα προβείτε στη μόνιμη αντιμετώπισή του, στη βάση των προτάσεων που σας καταθέσαμε.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

Με τιμή για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου