Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εξορθολογισμό των δαπανών της υγείας



Ένα νέο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης για την «Πολιτική και Οικονομία του Φαρμάκου» έρχεται την κατάλληλη χρονική στιγμή να καλύψει το κενό μετ-εκπαίδευσης, προσφέροντας υψηλού επιπέδου επιμόρφωση στον τομέα των οικονομικών της υγείας σε στελέχη του Δημοσίου και επαγγελματίες της υγείας.

Την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Προγράμματος Εξειδίκευσης ανέλαβε η Μονάδα Πολιτικής και Οικονομίας του Φαρμάκου του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών υγείας εν μέσω κρίσης και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος υγείας για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών βρίσκονται εδώ και καιρό στο επίκεντρο των διεργασιών στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Η συνεχής επιμόρφωση των αρμόδιων στελεχών του δημόσιου τομέα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την βέλτιστη επιτέλεση του έργου τους, η οποία τελικώς αντικατοπτρίζεται στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Το Πρόγραμμα έρχεται να καλύψει την ανάγκη εκπαίδευσης για τη διαχείριση της φαρμακευτικής δαπάνης και την άρση των στρεβλώσεων στη φαρμακευτική αγορά προς όφελος του ασθενή και του ίδιου του συστήματος υγείας σε όρους βιωσιμότητας. Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων του προγράμματος περιλαμβάνονται οι νέες μέθοδοι risk sharing & price volume, τα πολυσυζητημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, η αξιολόγηση των τεχνολογιών υγείας, ο ρόλος των βιοδεικτών και η διάδραση νοσοκομείου – φαρμακείου.

Το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης δεν απαιτεί την καταβολή διδάκτρων, έχει διάρκεια 26 ωρών, ξεκινά στις 30 Μαΐου και απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες συναφών αντικειμένων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαΐου. Μεταξύ των διακεκριμένων διδασκόντων περιλαμβάνονται οι Γ. Τούντας, Λ. Θηραίος, Γ. Σιβολαπένκο, Μ. Γείτονα και Κ. Σουλιώτης.
Χορηγός του Προγράμματος Εκπαίδευσης είναι η εταιρεία βιοτεχνολογίας Amgen Hellas.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον ιστότοπο του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου