Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Επιστολή ΙΣΠατρών προς οικονομική διεύθυνση ΕΟΠΥΥ: Ζητούνται διευκρινίσεις σχετικά με τη συμπληρωματική υποβολή τιμολογίων

Προς 
Οικονομική Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ
Κα Ταμπάκη,

Ιατρικός Σύλλογος ΠάτραςΣε προσωπικά μηνύματα που στάλθηκαν στους παρόχους, ζητήθηκαν συμπληρωματικές υποβολές τιμολογίων ώστε να «συμφωνηθεί το συνολικό ποσό τιμολογίων με το ποσό εκκαθάρισης με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, αφού προηγηθεί επικοινωνία με την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση».

Παρακαλώ να μας διευκρινίσετε τα κάτωθι:

1. Τιμολόγια έχουν ήδη υποβληθεί για το πληρωτέο ποσό της εκκαθάρισης με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο που αφορά την προκαταβολή του 90% της δαπάνης ενώ η διαφορά του 10% στο τελικό ποσό αφορά στην εκκαθάριση με πλήρη λογιστικό έλεγχο που δεν έχει ακόμη αποδοθεί.

2. Με ποιο χρονοδιάγραμμα δρομολογείται από το ταμείο η πλήρης εκκαθάριση του 10% για τα έτη 2012-2013;

3. Πάροχοι που υπόκεινται σε παρακράτηση χρημάτων μέσω clawback rebate, υποχρεούνται να υποβάλουν συμπληρωματικό τιμολόγιο για χρήματα που δεν θα αποδοθούν; Πως προβλέπεται η αντίστοιχη φορολογική τακτοποίηση;

Αναμένοντας την απάντησή σας,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Άννα Μαστοράκου      Γεώργιος Σκρουμπής 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ
-ΠΕ.ΔΙ Αχαΐας

1 σχόλιο:

  1. Ch Chr Για ποιον ακριβως λογο θα πρεπει να προσκομισουν ΤΠΥ για το 10% οσοι κατεθεταν στο 90% ,που αντιστοιχει ακριβως και στο ποσο της εκκαθαρισης με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο ?
    Στο μηνυμα οριζεται ως ζητουμενο το
    " να συμφωνηθεί το συνολικό ποσό τιμολογίων με το ποσό εκκαθάρισης με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο ".
    Προχειρος λογιστικος ελεγχος ,οπως αυτος ορισθηκε με τον νομο Λοβερδου ,καλειται ο ελεγχος στο 90% του αιτουμενου,που περασε ως διαδικασια απο τον ΟΠΑΔ στον ΕΟΠΥΥ.
    Πως προκυπτει ως ερμηνεια του μηνυματος στο e dapy αυτο που ως ΠΤ αναφερετε ,η προσκομιση δηλαδη του υπολοιπομενου 10% σε τιμολογιο,και οχι για παραδειγμα το ακριβως αντιθετο , το να υποχρεωθουν δηλαδη οι παροχοι - φυσικα προσωπα που εξεδιδαν τιμολογια στο 100% ,να προσκομισουν στις ΥΠΑΔ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ τιμολογια για το ανεξοφλητο 10% αφενος για φορολογικους λογους , αλλα και αφετερου προκειμενου
    ΑΚΡΙΒΩΣ οπως οριζει το μηνυμα " να συμφωνηθεί το συνολικό ποσό τιμολογίων με το ποσό εκκαθάρισης με ΠΡΟΧΕΙΡΟ λογιστικό έλεγχο " ?
    Ποια η λογικη στη διαδικασια προσκομισης ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ τιμολογιων για το 10% τωρα και στην συνεχεια αμεσως μετα τον ΟΡΙΣΤΙΚΟ καταλογισμο των rebate -clawback οπως ειναι αυτονοητο ,να προσκομιζουμε τοτε πλεον ΕΚ ΝΕΟΥ στις ΥΠΑΔ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ για τα ποσα που θα μας κουρευτουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή