Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

"Βόμβα" για το ΠΕΔΥ η απροθυμία των γιατρών

HEALTH VIEW

Παράταση μέχρι τις 30 Μαΐου 2014 δίνει ο ΕΟΠΥΥ σε όσους ιατρούς δεν πρόλαβαν να κάνουν αποδοχή της δήλωσης, προκειμένου να ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του Οργανισμού. Υπενθυμίζουμε αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ ότι η δήλωση ότι η δήλωση αφορά τους 3.000 ιατρούς που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ), καθώς και αυτοί των οποίων έληξαν οι συμβάσεις τους 31/12/2013, οι ιατροί της Κεφαλονιάς αλλά και όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4238/14. Να σημειωθεί ότι οι ιατροί μπαίνουν μέσω του λογισμικού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και με τη χρήση του κωδικού τους, αποδέχονται την «Δήλωση ιατρού για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ». 

Η παράταση του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνει το Healthview ότι το θέμα των συμβεβλημένων γιατρών στο ΠΕΔΥ δεν προχωράει και ο υπουργός Υγείας όταν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου υποστήριζε ότι περίπου τα 3/4 των πρώην συμβεβλημένων γιατρών θα επανασυμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ μάλλον ελλιπή ενημέρωση είχε ή εξέφραζε την προσωπική του προσδοκία. Όπως γράψαμε και χθες μόνο 800 είναι οι γιατροί που επιθυμούν να συμβληθούν και το Healthview έχει λίστα με οναματεπώνυμα. Αυτά τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη το βράδυ τώρα εάν αλλάξει κάτι τις δύο τελευταίες μέρες ίδωμεν. Εάν όμως μέσα σε δύο εβδομάδες αυτή είναι η δυναμική τα συμπεράσματα που προκύπτουν δε δικαιώνουν τον υπουργό που επιμένει ότι το "ΠΕΔΥ λειτουργεί μια χαρά..."

3 σχόλια:

  1. Γιατί ρε συνάδελφοι δεν πάτε στο μπαταχτσή ΕΟΠΥΥ και να προσφέρετε υβριζόμενοι απο τον υπουργό μας τζάμπα εργασία;
    Εάν κανένας απο την αρχή δεν είχε κάνει την ψευτοσύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ( επιτρέψτε μου μόνο φτωχολυγούρηδες), σήμερα σίγουρα θα είμασταν όλοι σε πολύ καλύτερη επαγγελματική μοίρα.
    Για όσους δε έμειναν στο ΠΕΔΥ ας ετοιμάζονται για γιατροί ΤΕΠΕΚΟΣ με κυλιόμενο ωράριο.
    Όσοι δε είναι στο ΕΣΥ ας ξεχάσουν τις εφημερίες κι ας μείνουν μόνο με το μισθό και ´´ίσως´´ κανά δυό εσωτερικές εφημερίες , αφού τα ΤΕΠ θα λειτουργούν αυτόνομα.
    Ένας συνάδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρι να ισχύσουν αυτά που γράφετε αλλά ο Άδωνης και ο κάθε Άδωνης -κυβερνητικος εκπροσωπος ,ξέρει οτι ο κλάδος των ιατρών, συμπεριφερόμαστε σαν τα σκυλια που τους πετάνε ένα κόκκαλο και τρέχουν να το γλύψουν μήπως και το χάσουν, έχοντας οι περισσότεροι στο βάθος του μυαλού τους άλλους σκοπούς και όχι να αντισταθούμε και να κρατήσομε την αξιοπρέπεια μας σαν άνθρωποι και επιστήμονες. Γίναμε έτσι γιατροί του 7 /ευρω και τρέχομε να προλάβομε μην και χάσομε όσα εξαγγέλει ο υπουργός.Υστερα φταίει αυτός που μας διασύρει στα κανάλια ως κλέφτες , απαταιώνες και ανίκανους?
    Δεν ξέρομε ότι για να σε σέβεται ο άλλος πρέπει να σέβεσαι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή