Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Κρήτη: Xάθηκαν 300 φιάλες αίματος λόγω… διαθεσιμότητας

Άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και τα αποθέματα μονάδων αίματος στα νοσοκομεία αποτελεί το γεγονός ότι περίπου 15 ημέρες δεν υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων, καθώς έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα η Κινητή Μονάδα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου να βρίσκεται ακινητοποιημένη.

Όλο μάλιστα αυτό το διάστημα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου Γιώργος Χονδροζουμάκης, εκατοντάδες φιάλες αίματος χάθηκαν, ενώ όσες αιμοληψίες ήταν κατορθωτό να γίνουν πραγματοποιήθηκαν με τρόπους και με μέσα προηγούμενων δεκαετιών, πράγμα αδιανόητο.

«Μετά από μια έρευνα που κάναμε στο Κέντρο Αιμοληψίας, πρέπει να χάθηκαν τουλάχιστον 300 φιάλες αίματος το διάστημα που ξεκίνησε η ιστορία με τη διαθεσιμότητα. Για να κάνουμε μια μεγάλη εξόρμηση στη Σητεία για παράδειγμα ή σε κάποιο πιο μακρινό μέρος, πρέπει να μας ακολουθεί η Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του νοσοκομείου γιατί διαθέτει ψυγείο όπου μπορούν να διατηρηθούν οι ποσότητες αίματος. Δε γίνεται λοιπόν μια στιγμή να μας αναγκάζουν να γυρίσουμε πίσω 15 χρόνια, όταν χρησιμοποιούνταν ψυγειάκια για να κάνουμε αιμοληψίες», είπε ο κ. Χονδροζουμάκης, περιγράφοντας την κατάσταση.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου