Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Χωρίς οδηγούς τα νοσοκομεία! Πως μεταφέρονται τρόφιμα και υλικά μετά τη διαθεσιμότητα




Η διαθεσιμότητα των οδηγών των νοσοκομείων ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες και μαζί της και τα προβλήματα στο ΕΣΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Οριστική λύση για το διάστημα που οι εργαζόμενοι είναι στον πάγο αλλά και στη συνέχεια που θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ, δεν έχει δοθεί. Γι αυτό και σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τρίβουν τα …μάτια τους για τις «πατέντες» που εφευρίσκονται για να καλυφθούν οι ανάγκες δεδομένου ότι δεν είχε προβλεφθεί τίποτε για την επόμενη ημέρα.

Είναι ενδεικτικό ότι στα περισσότερα νοσοκομεία επιστρατεύτηκαν όπως όπως υπάλληλοι ακόμη και άλλων ειδικοτήτων για να κάνουν τις μεταφορές σε υγειονομικό υλικό, αίμα, τρόφιμα κ.α.

Βέβαια δε λείπουν και οι …εισβολές των ιδιωτών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι στο τέλος η υπηρεσία των μεταφορών θα ανατεθεί στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που αποτελούσε σχέδιο από την αρχή.

Ήδη μάλιστα η Α Υγειονομική Περιφέρεια έκανε το ..θαύμα της και ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία τις μεταφορές βιολογικών υλικών, τροφίμων και ρουχισμού του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας του Ευαγγελισμού.
Παρότι το σωματείο των εργαζομένων ζήτησε να δει τη σύμβαση, αναμένει ακόμη στο …ακουστικό.


Όσο για τις μικρές μεταφορές που γίνονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αυτές τις κάνουν θέλοντας και μη ορισμένοι υπάλληλοι μετά από σχετική εντολή που δόθηκε από το υπουργείο Υγείας και την υγειονομική περιφέρεια.

Πάντως οι εργαζόμενοι φοβούνται πως μέσα από τη διαδικασία αυτή θα βρεθούν μπροστά σε νέο κύμα απολύσεων καθώς θεωρούν ότι οι ιδιωτικές εταιρείες σύντομα θα αντικαταστήσουν ολόκληρα τμήματα του ΕΣΥ.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι με βάση και παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη μετά από σχετικό ρεπορτάζ του iatropedia.gr, εντός των ημερών θα συγχωνευθούν μαγειρεία νοσοκομείων και όπου κριθεί αναγκαίο η σίτιση θα δοθεί σε ιδιώτες.

Πρόκειται μόνο για ένα από τα πολλά τμήματα που σχεδιάζεται να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα καθώς όπως φαίνεται ακολουθούν και άλλα όπως αυτό των πλυντηρίων κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου