Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΙΣΧΑΝΙΩΝ: Δελτίο Τύπου για την επίσχεση εργασίας των εργαστηριακών ιατρών

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Χανιά 04-04-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων συμπαρίσταται και υποστηρίζει την επίσχεση εργασίας των εργαστηριακών ιατρών της Κρήτης, ως μια ελάχιστη αντίδραση στο επαπειλούμενο κλείσιμο των ιατρείων τους εξ αιτίας της διαλυτικής πολιτικής στην Υγεία. Παρακάτω σας παραθέτουμε την ανακοίνωση των εργαστηριακών ιατρών:

Οι εργαστηριακοί ιατροί Κρήτης, αντιδρώντας στην συνεχόμενη καταστροφική πολιτική στη Δημόσια Υγεία, η οποία οδηγεί στο κλείσιμο των ιατρικών μας εργαστηρίων, συμμετέχουμε στην Παγκρήτια επίσχεση εργασίας που ξεκινάει τη Δευτέρα 7 Απριλίου. Ζητάμε:

Αποπληρωμή των οφειλών μας από το 2011.

Ελεγχόμενη συνταγογράφηση με βάση διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Κατάργηση του μέτρου της επιστροφής χρημάτων (claw back, rebate) προς τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έχουν ήδη εκτελεσθεί.

Κατανομή δαπανών υγείας ανά περιφέρεια.

Απαιτούμε κάθε εξέταση που μας ζητείται μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και υποχρεούμεθα να εκτελέσουμε, να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Αγαπητέ συμπολίτη, περιμένουμε την κατανόησή σου και να είσαι βέβαιος ότι αγωνιζόμαστε για να ένα καλύτερο επίπεδο Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Σωματείου με την επωνυμία ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ που εδρεύει στα Χανιά 

Κρήτης, οδός Σφακίων 32 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

Το ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΟΠΠΥ) που εδρεύει στο ΔήμοΑμαρουσίου Αττικής, λεωφόρος Κηφισίας αρ. 39 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους αρ. 17.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό σας βιοπαθολόγοι, πυρηνικοί ιατροί και ακτινολόγοι τουΝομού Χανίων (μέλη του Συλλόγου μας)εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για οφειλόμενεςαμοιβές τους οι οποίες προέρχονται από:

1) Ληξιπρόθεσμες οφειλές των ετών 2010, 2011 και 2012 από πρώην ασφαλιστικά ταμεία που πλέον έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.

2) Τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά λόγω της εφαρμογής του παράνομου μέτρου του clowback και rebate.

3) Παρακράτηση και μη απόδοση του ποσοστού 10% επί των αμοιβών μας για τα έτη 2012 και 2013.

Για τις παραπάνω οφειλές και την απαίτηση μας αυτές να εξοφληθούν άμεσα έχετε ενημερωθεί επανειλημμένως από τιςέως σήμερα οχλήσεις μας.

Επειδή η πλειονότητα των βιοπαθολόγων, πυρηνικών ιατρών και ακτινολόγων του Νομού Χανίων αντιμετωπίζει πλέονοξύτατο οικονομικό πρόβλημα λόγω της παράνομης και αντισυμβατικής συμπεριφορά σας που συνίσταται στην μηαπόδοση των οφειλομένων αμοιβών.

Επειδή παρά την έως σήμερα συνεχή και ευσυνείδητη προσφορά των υπηρεσιών τους προς τον Οργανισμό σας εσείςσυνεχίζετε να αρνείστε την απόδοση των οφειλομένων.

ΠΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
(και με την επιφύλαξης κάθε νόμιμου δικαιώματος μας)

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την έως; σήμερα παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας.

Σας καλούμε άμεσα να εξοφλήσετε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας προς τα μέλη μας βιοπαθολόγους, πυρηνικούςιατρούς και ακτινολόγους του Νομού Χανίων και ειδικότερα:

Ληξιπρόθεσμες οφειλές των ετών 2010, 2011 και 2012 από πρώην ασφαλιστικά ταμεία που πλέον έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά λόγω της εφαρμογής του παράνομου μέτρου του clawback και rebate.

Παρακράτηση και μη απόδοση του ποσοστού 10% επί των αμοιβών για τα έτη 2012 και 2013.

Σας δηλώνουμε ότι από την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 τα μέλη μας βιοπαθολόγοι, πυρηνικοί ιατροί και ακτινολόγοιτου Νομού Χανίων θα προβούν σε επ' αόριστον επίσχεση υπηρεσιών έναντι των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και δεν θαδέχονται παραπεμπτικά του Οργανισμού σας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεταιπρος γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες.

Χανιά 4 Απριλίου 2014

Η πληρεξούσια δικηγόρος


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μ. ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ   Μ. ΜΑΡΚΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου