Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΚΙΝΕΦ: Ο καπετάνιος του Τιτανικού έχει την ευθύνη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι γενικά παραδεκτό ότι ο κλάδος βίωσε τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του. Η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου μέσα σε σούπερ μάρκετ και πολυχώρους, η απελευθέρωση τιμών των ΜΥΣΥΦΑ και η άρση του ιδιοκτησιακού μετατρέπει το φαρμακείο από χώρο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε χώρο εμπορικό. Η φωτογραφική διάταξη κατάργησης των χωροταξικών κριτηρίων δίνει τη δυνατότητα στα ΣΜ και σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να ιδρύσουν φαρμακεία χωρίς αριθμητικό περιορισμό σε δεσπόζουσες θέσεις και να εξοντώσουν τα μικρομεσαία φαρμακεία της γειτονιάς αλλά ακόμα και τα μεγαλύτερα που θα βρεθούν στο δρόμο τους.

Οι εκλογές στον ΠΦΣ και στους ΣΥΦΑ πλησιάζουν και είναι ώρα να αποδοθούν συνδικαλιστικές ευθύνες. Είναι η στιγμή να αποδώσουμε τις ευθύνες στον καπετάνιο του πλοίου. Στον καπετάνιο του Τιτανικού. 

Να θυμίσουμε ότι στις εκλογές του ΦΣΘ ο κ.Θεοδοσιάδης ζήτησε από τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης να μη παίξουν κορόνα γράμματα τα φαρμακεία τους. Σήμερα, αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι ήταν αυτός που έπαιξε κορόνα γράμματα τα φαρμακεία μας και μάλιστα έχασε.

Σφάλμα 1ο : Εμείς προειδοποιούσαμε ότι ως πρόεδρος του ΠΦΣ, πρόεδρος του ΦΣΘ και αντιπρόεδρος του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης θα ήταν συνδικαλιστικά αναποτελεσματικός αλλά και θα ήταν αδύνατο να αντεπεξέλθει σωματικά και πνευματικά στα καθήκοντά του. Όμως ο ίδιος επέμενε επ ωφελεία δική του και μόνο να είναι πανταχού παρών. Κανείς πρόεδρος του ΠΦΣ στην ιστορία του κλάδου δεν κατείχε τόσες καίριες συνδικαλιστικές θέσεις σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν ότι επέλεξε στη παράταξή του ανθρώπους που θυμίζουν «φιγκυράν» του βουβού κινηματογράφου ώστε μπροστά τους να φαντάζει μεγάλος ηγέτης. Στη πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Σφαλμα 2ο : Ενώ γνώριζε τι έγραφε η έκθεση του ΟΟΣΑ από το καλοκαίρι όπως έχουμε πληροφορίες, καθώς είχε πρόσβαση στο Υπουργείο Υγείας που με κλιμάκιο συμμετείχε στην έκθεση, κρατούσε έναν ολόκληρο κλάδο σε ύπνωση λέγοντάς του ωραίες ιστορίες με ήρωα τον ίδιο. Αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία πανυγειονομικού μετώπου με τους γιατρούς. Προχωρούσε μόνος του με κλειστά χαρτιά για τις επόμενες κινήσεις του ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις ζητούσαν ισχυρή επιτροπή διαπραγμάτευσης και σχέδιο.

Σφάλμα 3ο : Δε ζήτησε ισοδύναμα και ενώ έβλεπε τη καταστροφή προτίμησε να κρατήσει αμυντική στάση.

Σφάλμα 4ο : Κατέβασε ετεροχρονισμένα σε κινητοποιήσεις τον κλάδο όταν όλα είχαν πλέον χαθεί.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σχολιάσουμε τη παραίτηση Θεοδοσιάδη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο υπηρέτησε πιστά τα τελευταία χρόνια. Η παραίτησή του από το κόμμα έγινε καθαρά για εσωτερική κατανάλωση και μόνο. Αφού είδε ότι το κόμμα και ο αρχηγός του τον εγκατέλειψαν προκειμένου να μην τον εγκαταλείψουν και οι φαρμακοποιοί αποφάσισε να κάνει μια κίνηση εντυπωσιασμού προκειμένου να κρατήσει και τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του.

Καλούμε σήμερα τους εκλέκτορες του ΠΦΣ να αναλογιστούν το παρελθόν και με αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη των συλλόγων τους να στηρίξουν την Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία στις εκλογές του Ιουνίου. Τη μοναδική παράταξη που έχει στη φαρέτρα της νέα στελέχη με σύγχρονες αντιλήψεις, ιδέες και γνώσεις πλαισιωμένα από έμπειρους συνδικαλιστές. Είναι δεδομένο πλέον ότι δε μπορούμε να πάμε σε νέες διαπραγματεύσεις με τον καπετάνιο του Τιτανικού.

Καλούμε παράλληλα, τα μέλη του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης να καταψηφίσουν τη παράταξη της καταστροφής Φαρσάκη-Θεοδοσιάδη, η οποία ενώ τόσα χρόνια μιλάει για σχέδιο στήριξης των φαρμακείων στην ουσία το μόνο που κάνει είναι διαχείριση της επιχείρησης χωρίς όραμα και προοπτική. Ήρθε η ώρα να καταψηφίσουμε αυτούς που μας έχουν φλομώσει στα λόγια και να ψηφίσουμε αυτούς που δε τάζουν αλλά πράττουν. Καλούμε τα μέλη του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης να στηρίξουν την ΚΙΝΕΦ - Συμμαχία στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου την μόνη ομάδα με ρεαλιστικό και πραγματοποιήσιμο πρόγραμμα για το μέλλον. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα παραλάβουν τα μέλη κατά τη διάρκεια των εκλογών στηριζόμενο πάνω σε επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης για τον ΣΥΦΑ και τα φαρμακεία. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, πλησιάζει η ώρα της επιλογής. Πλησιάζει η ώρα να επιλέξουμε αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν συνδικαλιστικά και επιχειρηματικά. Η ευθύνη πλέον είναι στα χέρια σας διότι «Αιτία ελομένου θεός αναίτιος.»

Εκ της Κίνησης Νέων και Ενωμένων Φαρμακοποιών - Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου