Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ο ΙΣΑ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να λάβει τέλος η αυθαιρεσία στον τρόπο ελέγχου των ιατρών

Ο ΙΣΑ ενημερώθηκε σήμερα, ότι η Διεύθυνση Αξιολόγησης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΟΠΥΥ, σε συνέχεια στατιστικής επεξεργασίας, εντόπισε 100(!!) γιατρούς πιστοποιημένους, οι οποίοι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, υπερέβησαν «κατά πολύ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το μέσο όρο της ειδικότητάς τους σε εκδοθείσες εντολές για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις. Στους ανωτέρω ιατρούς μάλιστα, πρόκειται σήμερα ο ΕΟΠΠΥ να αποστείλει και επιστολές προκειμένου να εκφράσουν εγγράφως τις απόψεις τους.

Δυστυχώς γίνεται σαφώς αντιληπτό ότι για μια ακόμη φορά, επιχειρείται η διαπόμπευση ιατρών, μέσω από μια πολύ γενική και χωρίς εξατομικευμένα κριτήρια διαδικασία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ήταν, είναι και θα είναι πάντα υπέρμαχος του εξορθολογισμού των δαπανών, αλλά ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΦΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΟΡΩΝ! Η θέση μας είναι σαφής και πάγια: η λύση για τον σωστό και αποτελεσματικό έλεγχο είναι η εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων!

Η γενική και χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια σπίλωση των ιατρών πρέπει να λάβει τέλος! Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ Η ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ του κάθε ιατρού, ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που εξέτασε σε αντιστοιχία με τα παραπεμπτικά εξετάσεων που έχει εκδώσει.

Άλλωστε η δικαιοσύνη έχει κρίνει πολλάκις ότι η επιβολή κυρώσεων πρέπει να προκύπτει μέσα από συγκεκριμένη και εξατομικευμένη διαδικασία. Κύριε Πρόεδρε του ΕΟΠΥΥ οφείλετε να συμμορφωθείτε ΑΜΕΣΑ στα αποτελέσματα της δικαιοσύνης διότι πλέον θα έχετε προσωπικές ευθύνες!


Περαιτέρω, οφείλετε να μας απαντήσετε τι απέγινε τελικά με τους 59 ιατρούς, στους οποίους αποστερήσατε το δικαίωμα συνταγογράφησης για 4 μήνες. Πόσοι από αυτούς τελικά είχαν πράγματι υπερσυνταγογραφήσει;; Πρέπει να μας χορηγήσετε άμεσα τα στοιχεία αυτά!

Τέλος είναι πραγματικά απορίας άξιον, η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να ανακοινωθούν τα εν λόγω στοιχεία, λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος λήξεων των συμβάσεων…..

Είναι επιβεβλημένο ΑΜΕΣΑ να σταματήσετε την αυθαιρεσία και την γενικότητα, που στόχο έχει την δημόσια διαπόμπευση των ιατρών, άλλως ο ΙΣΑ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για απόδοση ευθυνών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου