Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ο ΙΣΑ κέρδισε το δικαστήριο του πλαφόν


Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 14:27

Άλλος ένας αγώνας κερδήθηκε

Πριν από δύο μήνες εκδικάστηκε η αίτηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την αναστολή εκτέλεσης των Υπουργικών Αποφάσεων, που αφορούν στο πλαφόν συνταγογράφησης. Από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών παρέστη ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης και η νομική σύμβουλος του ΙΣΑ κ. Ε. Παπαευαγγέλου. Από την πλευρά του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου παρεστάθη ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος και ο Νομικός Σύμβουλος του ΠΙΣ κ. Χ. Πολίτης.

Με μεγάλη ικανοποίηση λάβαμε γνώση της υπ. αριθμ. 59/2014 απόφασης της Επιτροπής Αναστολής του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής μας.

Από την πρώτη στιγμή ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στάθηκε αρωγός στα μέλη του αλλά και στους ασθενείς, οι οποίοι εξαιτίας του αδόκιμου αυτού μέτρου αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα για την φαρμακευτική τους περίθαλψη.

Καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα που κερδήθηκαν, προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχοντας σήμερα τη νικηφόρα αυτή εξέλιξη και απευθυνθήκαμε στην Εισαγγελία Αθηνών με σχετική μηνυτήρια αναφορά μας εκθέτοντας διεξοδικώς τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Οι προσπάθειες μας αυτές αλλά και η αγαστή συνεργασία με τα μέλη μας είχε ως αποτέλεσμα την αίσια έκβαση του αγώνα μας.

Συνεχίζουμε με αδιάκοπο ενδιαφέρον τους αγώνες μας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του ιατρικού σώματος συνολικά.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των μελών του αλλά και για την διασφάλιση των συνθηκών της δημόσιας υγείας.

Με κοινούς αγώνες ο ιατρικός κόσμος θα καταφέρει να επιτύχει τον εξορθολογισμό του χώρου της υγείας, ανεξαρτήτως των αδόκιμων αποφάσεων που επιβάλλονται από το Υπουργείο Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Πότε όμως θα το δούμε να εφαρμόζεται στην Ηλεκρτονική Συνταγογράφιση?!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή