Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 19 Τ.Κ. 10677 ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103834869
Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseypika.gr e-mail: poseypika@gmail.com 

11-04-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγινε έκτακτη συνάντηση σήμερα του προεδρείου της Ομοσπονδίας, του προεδρείου του ΠΙΣ και του ΙΣΑ με τον Υπουργό Υγείας και με κύριο έκτακτο θέμα την άμεση σύναψη συμβάσεων, όσων γιατρών υπηρετούσαν στον ΕΟΠΥΥ και επέλεξαν τη μη ένταξη στο ΠΕΔΥ, βασιζόμενοι στις δημόσιες επανειλημμένες δεσμεύσεις του υπουργού περί άμεσης σύναψης συμβάσεων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που μας είχαν παρασχεθεί προ 10ημέρου, ότι θα είχε εκδοθεί η απόφαση εντός εβδομάδος και θα ήταν δυνατή εν συνεχεία η άμεση σύναψη συμβάσεων, μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου, μεθόδευαν διαδικασία ανοικτής προκήρυξης με θέσπιση κριτηρίων και εν συνεχεία αξιολόγηση (;) κλπ, ήτοι διαδικασία που προβλέπεται να διαρκέσει όχι λιγότερο από 3-4 μήνες.

Επισημάναμε στον υπουργό την έντονη οργή και αγανάκτηση των γιατρών, που παρά τις υποσχέσεις και την δημόσια ηθική δέσμευση για την άμεση ελάχιστη αναγνώριση ως προς τουλάχιστον το συγκεκριμένο μέτρο, φαίνεται να επιλέγονται μεθοδεύσεις που στην πράξη αναιρούν όλα τα παραπάνω. 

Κατόπιν αυτού, παρουσία όλων των εκπροσώπων των συλλογικών οργάνων, του Υπουργού, του Υφυπουργού, του Γεν. Γραμματέα του υπουργείου και των νομικών συμβούλων του, προτάθηκε και υιοθετήθηκε ως λύση, να ψηφισθεί τροπολογία που να ρυθμίσει το ζήτημα πολύ γρηγορότερα.

Η Ομοσπονδία που εκπροσωπεί και τους πρώην γιατρούς ΕΟΠΥΥ που επέλεξαν να είναι εκτός ΠΕΔΥ, προσδοκώντας ως ελάχιστο τη σύναψη σύμβασης, βασιζόμενοι στις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού, αναμένει εντός βραχύτατου χρονικού διαστήματος την τήρηση των λόγων και δεσμεύσεων, διαφορετικά, αυτοί που τις παρείχαν με τόση ευκολία, θα είναι έκθετοι σε αναξιοπιστία και υπεύθυνοι για την απόλυτη δυσλειτουργία της πρωτοβάθμιας υγείας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

12 σχόλια:

  1. Τόσο λάδι για λάδωμα για διορισμό στο πρώην ΙΚΑ,ΕΊΝΑΙ ΚΡΊΜΑ να πάει χαμένο! Λαμόγιαααααααα. Να χτυπηθείτε σαν χταπόδια, όπως χτυπήθηκαν οι νέοι γιατροί, που είναι χωρίς σύμβαση μετά την 1/1/2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός του ότι είσαι βλάκας και κομπλεξικος δεν σέβεσαι ούτε την ηλικία αυτών των γιατρών που ειναι πάνω απο 55 ετών και ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς δουλειά ΠΑΝΗΛΗΘΙΕ!

      Διαγραφή
    2. Αν είχες λίγο μυαλό θα καταλάβαινες οτι δεν σε συμφέρουν αυτές οι συμβάσεις. Και όταν ήμουν γιατρός του ΙΚΑ αλλάα και τώρα που δεν είμαι έλεγα και λέω το ίδιο. Κανείς να μην έχει σύμβαση. Ολοι στην ελεύθερη αγορά επί ισοις όροις. Λίγη αξιοπρέπεια βρέεεε..

      Διαγραφή
    3. Aυτοί που είναι πάνω από 55 μάθαιναν γράμματα.Εσύ δεν μπόρεσες και γι΄αυτό γράφεις λανθασμένα τη λέξη "πανηλίθιος". Έλα στο κότερό μου για λοστρόμος,μέχρι να σου δώσουν τα "χαρτάκια" που ψάχνεις, για να ξαναδώσεις φασόν φάρμακα στον κοσμάκη,χαρτογιατρέ!

      Διαγραφή
    4. Όταν οι νέοι γιατροί ειναι στο μηδέν σε έσοδα κ χωρίς μέλλον μην αγανακτεις συνάδελφε που δεν νοιάζονται για τον 55αρη που θα μείνει χωρίς δουλειά. Γιατί θα σου πουν πολυ απλά ότι τουλάχιστον του δόθηκε η ευκαιρία να διαλέξει, κράτος ή ιδιωτικό τομέα με έστω και ελάχιστη πελατεία (που μη γελιόμαστε, όλοι λίγο πολυ είχαν μέσω του ΙΚΑ καλούτσικη πελατεία στα ιατρεία τους). Ο νεος που αποκαλείς πανηλιθιο δεν εχει καμία επιλογή, ούτε το κοκαλάκι του ΠΕΔΥ που πέταξε ο 55αρης..

      Διαγραφή
  2. Όσο και αν απευχθάνομαι την άνω ένωση (ομοσπονδία) που βέβαια δεν έχει λόγο ύπαρξης, έχουν απόλυτο δίκιο σε αυτό που ζητάν. Ήταν δέσμευση του (αναξιόπιστου) υπουργού. Τώρα πόσοι θέλουν να μπουν στα χαρτάκια είναι άλλο θέμα (ξέρω πολλούς πρών ΙΚΑτζήδες που δεν θέλουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΙ ΛΟΒΕΡΔΟΥ,ΕΣΕΙΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΠΟΝΤΕΣ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΑΦΝΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα ο Πατούλης είναι συμβεβλημένος.........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο κυριοι του συλλογου επρεπε να γινει νωριτερα.Θα επρεπε η τροπολογια ναειχε περασει με το πολυνομοσχεδιο.Τωρα θα περιμενουμε το ταχυτερο δυνατο νεα τροπολογια Ως γνωστο η βουλη θα κλεισει για το πασχα, μετα εχουμε εκλογες, καλο καλοκαιρι !!!!
    Συμπερασματικα οποιος ηθελε να υπογραψει συμβαση με το ΕΟΠΥΥ δεν εχει και δεν θα εχει τετοια δυνατοτητα να δουμε μεχρι ποτε ! Αλλη μια φορα ο ας πουμε υπουργος υγειας απαξιωνει παντελως τους Ιατρους !!ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΑΛΛΟΣ ΑΥΤΟΣ) ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ!
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΠΕ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ;Είμαι αυτός που έγραψε το πρώτο-πρώτο σχόλιο,που όσο το ξαναδιαβάζω ...μάλλον λίγα έγραψα.Είμαι 63 χρόνων και όχι νέος γιατρός, με παθολογική ειδικότητα και ποτέ σε ΙΚΑ,ΤΕΒΕ και λοιπά σωτήρια για τους ασθενείς και τους γιατρούς ταμεία.Είμαι αυτός που σας σιχαίνομαι όταν σας βλέπω με τη σύζυγο ή τη φιλενάδα να περιφέρεστε στα διάφορα συνέδρια του εξωτερικού με τα λεφτά από τα φασόν που γράφετε-κάνοντας τον μπρούκλη! Πράγματι είστε αξιοθρήνητοι οι πρώην του ΙΚΑ είτε εντός ΠΕΔΥ σήμερα,είτε εκτός ΠΕΔΥ.Δεν σας τοποθέτησα εγώ στο ΙΚΑ.Μόνοι σας το επιλέξατε και μάλιστα ΛΑΔΩΣΑΤΕ,εκτός κι αν πήγατε με προκήρυξη και δεν το γνωρίζω.MONOI ΣΑΣ ΓΙΝΑΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΦΑΣΟΝ και δυστυχώς λερώσατε και το όνομα των ολίγων αρίστων και ηθικών γιατρών που υπηρετούσαν κοντά σας,βλάκες!Κατά τα άλλα προσυπογράφω ένα άλλο σχόλιο,το εξής:Aυτοί που είναι πάνω από 55 μάθαιναν γράμματα.Εσύ δεν μπόρεσες και γι΄αυτό γράφεις λανθασμένα τη λέξη "πανηλίθιος". Έλα στο κότερό μου για λοστρόμος,μέχρι να σου δώσουν τα "χαρτάκια" που ψάχνεις, για να ξαναδώσεις φασόν φάρμακα στον κοσμάκη,χαρτογιατρέ! Για την υπογραφή:Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ,με Ι αγράμματε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τοσο δηλητηριο αναμεταξυ μας αν επαιρνε τη μορφη κοινου αγωνα εναντιον αυτων που σκαβουν το λακο της ΠΦΥ σιγουρα δεν θαχαμε αυτο το χαλι...αμφιβαλλω αν σ'αυτο το λακο θα υπαρχουν ταμπελες 'ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ' η ΕΚΤΟΣ ΙΚΑ, θα ειναι ομως ομαδικος .ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! Η ΜΗΠΩΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή