Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Έξαλλοι με τον Άδωνι οι συγγενείς των ψυχικά ασθενών



Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν την μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου στις 11 το πρωί, οι συγγενείς των Νοσηλευομένων σε Ψυχιατρικές Κλινικές, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες έχει οδηγήσει τους ίδιους, το Μνημόνιο και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές. 

Η Κίνηση Συγγενών Νοσηλευομένων σε Ψυχιατρικές Κλινικές είναι έτοιμη να διαμαρτυρηθεί με σκληρή φωνή για τις πολιτικές αυτές, τις οποίες βιώνει πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια, πολιτικές, οι οποίες λειτουργούν καταιγιστικά και αθροιστικά στο ήδη επιβαρυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τους ανθρώπους τους. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Κίνηση, «ήδη, από τον Νοέμβριο του 2012, με την πολιτική του μνημονίου, έχουμε επιβαρυνθεί, κατά ένα ποσοστό την νοσηλεία των ασθενών μας, η οποία είναι χρόνια και δεν θα σταματήσει ποτέ στις περισσότερες περιπτώσεις. Το εισόδημα μας, έχει μειωθεί κατά το ποσό της επιβάρυνσης, πέραν των υπολοίπων μειώσεων που υποστήκαμε. Για το 2014, ο Υπουργός Υγείας, μας τιμωρεί, επιβαρύνοντάς μας με το σύνολο της νοσηλείας των ασθενών μας για 6, ίσως και περισσότερους μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου