Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Συνάντηση με την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και τον ΕΟΠΥΥ


Αθήνα, 15 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Συνάντηση με την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και τον ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση του Προέδρου του Π.Ι.Σ. και της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Αλέξανδρο Γαρύφαλλο.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αμέσως μετά το Πάσχα με την παρουσία και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία επί των θέσεων και προτάσεων, τις οποίες η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης είχε καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες στον ΕΟΠΥΥ, είχαν γίνει αποδεκτές από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και απέμεινε η τελική επεξεργασία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υλοποιηθούν τα συμπεφωνημένα.


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με την Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που έχει ορίσει, ζητούν άμεσες λύσεις, προκειμένου να μην ξαναδοκιμάσουμε σαν κλάδος νέo claw- back και rebate και να επιτευχθεί η βιωσιμότητα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών.

Οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις ή αντιλήψεις που δεν οδηγούν σε άμεσα αποτελέσματα, συνεπάγονται τερματισμό των συνομιλιών και έναρξη κινητοποιήσεων.

Για μία ακόμη φορά δηλώνουμε ότι η υπομονή έχει και όρια και ότι η περίθαλψη των ασφαλισμένων και η λειτουργία των ιατρών δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις, που επιδεινώνουν τα προβλήματα, υποβαθμίζουν και υποτιμούν κάθε λειτουργία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

10 σχόλια:

  1. Η θεωρούμενη αντισυνταγματικότητα της εφαρμογής των RB & CB για τις αμοιβές του 2013 γιατί δεν μπήκαν σαν αίτημα ανάκλησης τους στο τραπέζι ;. Γιατί μένουμε σε αδράνεια την ώρα που μοιράζονται τα δήθεν πλεονέσματα; Χαρίζονται τράπεζες ; καλύπτονται οι μαύρες τρύπες του μεγάρου με 240.000.000 και άλλες σπατάλες κυβερνητικές που δείχνουν οτι μπορούν επιλεκτικά να βρεθούν τα χρήματα και το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρξουν οι απαραίτητες πιέσεις από αυτούς που τα διεκδικούν
    Λεωνίδας Αναγνώστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τη σημερινή έκτακτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία ΕΟΠΥΥ προς την ΠΕΔ, συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων. Ανακοινώθηκε η επίσημη πρόταση του ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή της διανομής του κλειστού Π/Υ ανά Νομό και ανά πάροχο: εξομοίωση με αφαίρεση της υπέρβασης της δαπάνης ανά Νομό και αναλογικό επιμερισμό ανά πάροχο. Επιμένει ο ΕΟΠΥΥ στην εισαγωγή rebate και clawback μετά από κάποιο όριο, το οποίο κατά τους υπολογισμούς θα είναι σημαντικό. Επομένως αίρεται επίσημα η προσωπική δέσμευση του Υπουργού έναντι στην ΠΕΔ ότι δεν θα εφαρμοστούν πάλι επιστροφές χρήματος φέτος. Η πρόταση εφαρμογής του κλειστού Π/Υ εμπερειέχει σοβαρότατες στρεβλώσεις που αφορούν την αμέλεια διόρθωσης της υπέρβασης ανά εργαστήριο και την άρνηση δέσμευσης εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ για αύξηση του κλειστού Π/Υ του ΕΟΠΥΥ λόγω των αναγκών αυξημένης εξυπηρέτσης των ασφαλισμένων από το κλείσιμο των δημόσιων δομών του ΕΟΠΥΥ. Επίσης δεν αποδεσμεύεται ο πάροχος από την υποχρέωσης εκτέλεσης παραπεμπτικών εκτός Π/Υ. Επισημάνθηκαν για άλλη μία φορά οι επίσημες θέσεις της ΠΕΔ. Κατόπιν τούτου, κρίθηκε ατελέσφορη η συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε η άνω ανακοίνωση (περί τελικής συμφωνίας μετά το Πάσχα με αποδεκτές τις προτάσσεις μας) ισχυεί;

      Διαγραφή
    2. Πόσο δύσκολο είναι να προτείνει κάποιος την αποζημίωση τους ασθενούς από τον ασφαλιστικό του φορέα .? οι καταχρήσεις γίνονται από τους χρήστες των υπηρεσιών = ασθενείς είτε συνταγογραφουντες ειδικά από τότε που έπαψε ο θεσμός του ελεγκτή ιατρού . Ποιος άλλος εργαζόμενος στο πλανήτη γη δουλεύει χωρίς να γνωρίζει την αμοιβή του ? Τσουκαλας Πέτρος βίο παθολόγος

      Διαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ?
    BΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ
    ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ
    ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ .ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΛΟΓΩ
    ΤΗΣ ΕΝΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΩΣ
    ΤΩΡΑ ΕΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣ ? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΥΡΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ
    ΕΥΚΟΛΟ : ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΑΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ? ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ
    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ. AΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΔΑΜΕ ΔΥΟ
    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ, ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ
    ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Α Ν Α Σ Τ Α Σ Η .
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κος Γαρύφαλλος είπε ότι θα ληφθούν υπόψιν οι θέσεις και οι επισημάνσεις της ΠΕΔ. Ζητήθηκε ευρεία σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία μετά το Πάσχα ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, παρουσία ΕΟΠΥΥ και συναρμόδιων Υπουργών.

      Διαγραφή
  4. Με αλλα λογια βαφτίζουν το clawback πλαφόν. Μονο που εκ των υστερων πλαφόν, το έχουμε τονίσει, είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να εφαρμοσθεί οποτεδήποτε στο μέλλον. Μηδέν εις το πηλικον! Ελπίζω η ΠΕΔ να μην ενδώσει ποτε στο υποτιθέμενο αυτό πλαφόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καμια προταση εκ μερους του υπουργειου και του ΕΟΠΥΥ δεν ειναι υπερ των εργαστηριακων γιατρων. Μας κοροιδευουν και κρατανε καθυστερηση . Το αδιεδοξοδο ειναι προφανες. ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο η συνταγογραφηση εξετασεων θα είναι ανεξέλεγκτη και ο προυπολογισμός κλειστός , είτε το βαφτίσουμε πλαφόν είτε clawback ένα είναι σίγουρο: εμείς θα πληρώνουμε την κοινωνική πολιτική του κράτους. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Όσοι εργαστηριακοί γιατροί είναι στην επαρχία εκτός ΕΟΠΥΥ άμεσα. Στην Αθήνα δυστυχώς ελέω Βιοιατρικής θα χυθεί αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή