Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΠΙΣ. Νομοθετική ρύθμιση για τις οφειλές της Πολιτείας στους γιατρούς υποσχέθηκε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ι.Στουρνάρας

Αθήνα, 8 Απριλίου 2014

Συνάντηση με Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας

Τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών κ.Γιάννη Στουρνάρα για την άμεση αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των γιατρών για τις αμοιβές των υπηρεσιών για τις οποίες έχουν εκδοθεί τιμολόγια, αλλά δεν έχουν εξοφληθεί με τα πιστωτικά τιμολόγια του clawback και του rebate, εισέπραξαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, μετά από αίτημα και πρόσκληση του Προέδρου του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλη Βλασταράκου. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ζήτησε να περιληφθούν όλα στη φορολογική δήλωση χρήσης του 2013, ώστε να μην φορολογηθούν εισοδήματα τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί.

«Η υπόσχεση του Υπουργού για νομοθετική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων, αναμένουμε να υλοποιηθεί και είχαμε για αυτό την δέσμευσή του, ότι θα γίνει σύντομα. Τονίσαμε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους τα ιατρεία και τα εργαστήρια, με τις υφιστάμενες συνθήκες και την αδυναμία είσπραξης αμοιβών, για υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι οφειλές σε Τράπεζες, Εφορίες, προσωπικό, υλικά, είναι μεγάλες και έχουν οδηγήσει στο αδιέξοδο, πάρα πολλούς ιατρούς, κλινικούς και εργαστηριακούς. Πιστεύουμε ότι η Πολιτεία μετά και από την δέσμευση του Υπουργού, να ανταποκριθεί σύντομα στις υποχρεώσεις της και να μην μείνουν πάλι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, διότι οι αντοχές έχουν εξαντληθεί», δήλωσε ο κ. Βλασταράκος.

Επίσης, ζητήθηκε να εξοφληθούν οι καθυστερούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2011 και των νέων Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ το 2012, καθώς και οι τρέχουσες οφειλές όλων των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των γιατρών συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδηκαιτη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους παρόχους υγείας, τον προϋπολογισμό των παροχών υγείας και την εκτέλεσή του, το πλαφόν για τις διαγνωστικές εξετάσεις, τη συνταγογράφηση φαρμάκων και την υπογραφή των νέων συμβάσεων, μετά από την οριστική διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων.

Η συζήτηση στο Υπουργείο Υγείας θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών οπότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου