Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Στο ΕΣΥ με ιδιωτική ασφάλιση! Τι μελετά ο Άδωνις


IATROPEDIA
Τη χρυσή τομή για μια συνεργασία μεταξύ δημοσίων νοσοκομείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, αναζητούν Άδωνις Γεωργιάδης και εκπρόσωποι του κλάδου.

Στόχος να νοσηλεύονται στο ΕΣΥ και ασθενείς που έχουν ιδιωτική ασφάλιση αλλά με καλύτερους όρους. Τα προσκόμματα που προκύπτουν είναι πολλά δεδομένων των προβλημάτων που παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία.

Πάντως η συνεργασία ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και ΕΣΥ τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου υγείας και εκπροσώπων του κλάδου.
Επιχειρείται να βρεθεί ένα θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορούν τα δημόσια νοσοκομεία να υποδέχονται ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση.


Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη συνεργασία είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν αλλά τα σχέδια σκόνταψαν κυρίως στα θέματα ξενοδοχειακής υποδομής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Άλλωστε οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν αναβαθμισμένους χώρους για τη νοσηλεία των πελατών τους δεδομένου ότι θα πληρώνουν.

Επίσης ένα βασικό ερώτημα του κλάδου είναι με τι τρόπο θα αμείβονται οι εργαζόμενοι που θα παράσχουν φροντίδα στους πελάτες τους ή αν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες.

Πάντως όπως αναφέρουν πληροφορίες το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν και νέες συναντήσεις μεταξύ Αδωνι Γεωργιάδη και εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιρειών για να βρεθεί μια φόρμουλα συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου