Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Εκλογές για τον Μάιο προκηρύσσει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Παρά την σύσταση του ΠΙΣ

Θεσσαλονίκη
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) διαχωρίζοντας τη θέση του από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ,) που τάσσεται υπέρ εκλογών στους Ιατρικούς Συλλόγους στις 12 Οκτωβρίου, προχωρά σε εκλογές στις 11 και 12 Μαΐου με απόφαση που ελήφθη από την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου.

Στις εκλογές μπορούν να συμμετάσχουν όσοι θα έχουν πληρώσει μέχρι τις 25 Απριλίου τη συνδρομή τους για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Την απόφαση του συλλόγου γνωστοποίησαν την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΘ και επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟ.ΣΥ-Ν.Ι.Κ.Ι, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Τσάμης, η αντιπρόεδρος Μαρία Χατζηδημητρίου και ο γενικός γραμματέας Νίκος Νίτσας, κάνοντας απολογισμό της δράσης τους.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι στα τρία χρόνια δράσης της παράταξης υλοποιήθηκαν οι οκτώ από τις 11 δράσεις τις οποίες είχαν εξαγγείλει, ότι η ένατη θα υλοποιηθεί στην επόμενη τριετία και ότι οι δύο δεν υλοποιήθηκαν διότι προσέκρουσαν στο πολιτικό σύστημα. Πρόσθεσε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ΔΣ αγοράστηκαν τα νέα γραφεία του ΙΣΘ, έγινε διασύνδεση με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρηνανίας-Βεστφαλίας και βρήκαν δουλειά περίπου 300 Έλληνες γιατροί και αναπτύχθηκαν δράσεις που σχετίζονται με τον ιατρικό τουρισμό.

«O ΙΣΘ σημείωσε τη μεγαλύτερη πρόοδο της τελευταίας εικοσαετίας στη χειρότερη τριετία της χώρας μας. Η κατάσταση όμως των γιατρών επιδεινώθηκε ουσιαστικά λόγω της κρίσεως και των πολιτικών που εφαρμόστηκαν στο χώρο της υγείας. Ο ΙΣΘ προέβαλε σθεναρή αντίσταση στους ανεκδιήγητους υπουργούς Υγείας, με χειρότερο απ’ όλους τον νυν λόγω της προσβλητικής του θέσης έναντι ασθενών και γιατρών», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Οι στόχοι της παράταξης για την επόμενη τριετία είναι: η δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ιατρών Θεσσαλονίκης, η νομοθετική κατοχύρωση της πρόσβασης όλων των ιατρών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η δημιουργία υποδομής για τη χορήγηση ιατρικού ISO- πραγματοποίηση ελέγχων δαπανών και ιατρικού απολογισμού, η αυστηρή τήρηση της ιατρικής δεοντολογίας και η ενίσχυση των ιατρών που κινούνται νομικά κατά του δημοσίου και η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση ιατρείων και πολυϊατρείων, την απασχόληση νέων γιατρών στο πλευρό μεγαλύτερων στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους και σε ειδικές κατηγορίες πολιτών.

health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου