Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ο Άδωνις με τους υπουργούς Υγείας της Ε.Ε.! Τι θα συζητήσουν στο άτυπο συμβούλιο



Τα συστήματα υγείας της Ευρώπης εν μέσω κρίσης θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Υγείας στην Αθήνα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Η κρίση τελικώς δε χτύπησε μόνο την Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. έστω σε μικρότερο βαθμό. Όμως το ζήτημα είναι όπως φαίνεται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τη …νύφη πληρώνουν οι ασθενείς στους οποίους ψαλιδίζονται οι δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Κατεύθυνση που ακολουθείται πια σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο. 

Στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, το οποίο θα συνεδριάσει στις 28 και 29 Απριλίου, στην Αθήνα οι υπουργοί της Ευρώπης θα αναλύσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα συστήματα υγείας ενώ θα αναζητήσουν λύσεις για παροχή υπηρεσιών αλλά με όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους. 

Στόχος των Ευρωπαίων υπουργών να γίνουν αλλαγές στα εθνικά συστήματα υγείας προς τέτοια κατεύθυνση ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά αλλά κυρίως πιο φθηνά για τις κυβερνήσεις. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση θα προχωρήσουν σε δραστικές περικοπές των δωρεάν υπηρεσιών, ενώ θα επιδιώξουν να αγοράζουν φθηνά από τους παρόχους ώστε να μη φουσκώνουν οι προϋπολογισμοί και να μπορούν να προσφέρουν έστω ένα τυπικό και ενιαίο επίπεδο κάλυψης των αναγκών χωρίς να επιβαρύνονται τα Ταμεία. 

Άλλωστε μια πρόγευση για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα έχει δώσει εδώ και καιρό ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δηλώνει ότι οι Έλληνες ασθενείς πληρώνουν τα λιγότερα από τους υπόλοιπους κατοίκους της Ε.Ε. για την Υγεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου