Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Άδωνις: Στις συνταγές των ασφαλισμένων θα αναγράφονται και όλα τα γενόσημα της κατηγορίας

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Εντολή στην ΗΔΙΚΑ να παράσχει στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης την αναγραφή όλων των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων της κατηγορίας με τις αντίστοιχες λιανικές τιμές τους επί των συνταγών των ασφαλισμένων, έδωσε ήδη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να γνωρίζουν ποιες δυνατότητες προμήθειας φαρμακευτικών σκευασμάτων έχουν, καθώς και ποιες είναι οι συμμετοχές τις οποίες θα κληθούν να καταβάλλουν.

Αυτό ανακοινώνει την Κυριακή 13 Απριλίου ο Άδωνις Γεωργιάδης, με άρθρο του στον ενημερωτικό ηλεκτρονικό ιστότοπο protagon.gr. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στο protagon.gr:

"Δώσαμε εντολή στην ΗΔΙΚΑ και άμεσα θα τυπώνεται κάτω από την συνταγή του γιατρού, όλος ο κατάλογος με τα φάρμακα της ίδιας ή ισοδύναμης δραστικής ουσίας με την χαμηλότερη συμμετοχή. Έτσι ο ασθενής θα ξέρει τις επιλογές που έχει και θα αποφασίζει μόνος του εάν θέλει να αυξήσει ή να μειώσει την συμμετοχή του στα φάρμακά του".

2 σχόλια:

  1. Δηλαδη για μια συνταγη θα πρεπει να εκτυπωνουμε 2-3 σελιδες μαζι, διοτι ορισμενες δραστικες εχουν περιπου 30 γενοσημα?! Για ανικανοτητα καποιων πολιτικων παλι οι γιατροι θα αυξησουν τον γραμματειακο τους ρολο κατα την εξεταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eάν το ρεπορτάζ είχε δημοσιευθεί την Πρωταπριλιά θα έπρεπε να έχει και μια ακόμη παράγραφο:"Τα επιπλέον έξοδα εκτύπωσης(μελάνια,χαρτί,χρόνος) θα πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παρόχων" (σημ.συντ.Ξαναλέω την αδόκιμη λέξη "πάροχος" για να την συνηθίσω!).Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή