Σάββατο 12 Απριλίου 2014

"Κορώνα-γράμματα" την υγεία των ασθενών παίζει το υπουργείο Υγείας



Χωρίς ασθενοφόρα έχουν μείνει ουσιαστικά τα προάστια της Θεσσαλονίκης, μετά την εντολή του υπουργείου Υγείας για την προσωρινή μετακίνηση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ από τα κέντρα υγείας του νομού στα νοσοκομεία της πόλης, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης στις περιοχές που απέχουν μισή, μία ή και παραπάνω ώρες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, παύει να υπάρχει πλέον η έννοια της επείγουσας βοήθειας από το ΕΚΑΒ σε κάποιον ασθενή που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως για παράδειγμα καρδιακή ανακοπή ή εγκεφαλικό.

Σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να αναχωρήσει ένα σθενοφόρο από την Θεσσαλονίκη για να καλύψει το περιστατικό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα πληρώματα υποχρεώνονται να κάνουν δευτερογενείς διακομιδές, μεταφέροντας ασθενείς ακόμη και από τα εξωτερικά ιατρεία στις κλινικές του ίδιου νοσοκομείου!

Κεραυνούς κατά του υπουργείου Υγείας και της παντελούς έλλειψης οργάνωσης στην πρόληψη τέτοιων καταστάσεων εξαπέλυσε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ιερόθεος Γιαμουρίδης.

Μεταξύ άλλων είπε ότι «το υπουργείο δεν έχει κανέναν σχεδιασμό» και πως με αυτά που κάνει «αλλοιώνει το ρόλο του ΕΚΑΒ, που είναι να υπηρετεί το επείγον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου