Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΠΙΣ: ικανοποίηση για το πλαφόν



Την ικανοποίησή του για την απόφαση του ΣτΕ να αναστείλει την εφαρμογή του αντιδεοντολογικού και ακραία λογιστικού μέτρου του πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων για τον ΕΟΠΥΥ, έπειτα από τις προσφυγές των ΙΣΑ και ΠΙΣ, εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ελπίζει η απόφαση του ΣτΕ να αποτελέσει την απαρχή για μία ριζική αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίον λαμβάνονται οι καίριες για την υγεία των κατοίκων της χώρας μας αποφάσεις εκ μέρους τόσο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας όσο και της διοίκησης του δημοσίου συστήματος Υγείας. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει σε ανακοίνωσή του, θα συνεχίζει να μάχεται καθημερινά για την ανάταξη της οδυνηρής πραγματικότητας την οποία βιώνουν ασφαλισμένοι και ιατροί στο υπό συνεχείς περικοπές δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας.

3 σχόλια:

  1. ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ
    ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ
    ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ REBATE KAI TOY CLAWBACK?
    ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ.
    ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
    ΑΠΟ ΠΙΣ? ;H ΜΗΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
    ΑΠΟ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ....
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΠ´ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΙΡΒΑΝΑ. ΜΠΗΚΕ Ο ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ. ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΥΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ........

      Διαγραφή
  2. Για το κλειστό επάγγελμα των συμβεβλημένων ιατρών του Εοπυυ εχει θεση ο ΠΙΣ που μάχεται για το σύνολο των ιατρών όπως διατυμπανίζει ή μονο για τους ολίγους θριαμβολογει? εχει και κάτι νέους συναδέλφους που πρέπει να θυμηθείτε κύριοι του Πανελλήνιου, για τους οποίους λέτε ολίγα και αόριστα. Πριν λοιπόν κομπασετε κάνετε την αυτοκριτική σας, γιατί και ο Φαρισαισμος εχει τα όρια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή