Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Με προσωρινή διαταγή, 800 γιατροί εργάζονται στο ΠΕΔΥ με το παλιό καθεστώς



Την Παρασκευή αναμένεται η εκδίκαση προσφυγών γιατρών του ΕΟΠΥΥ κατά τις υποβολής τους σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ήδη με προσωρινή διαταγή από τα δικαστήρια περίπου 800 γιατροί (από τους 2.300 που υπηρετούν στο ΠΕΔΥ) εργάζονται με το παλιό εργασιακό καθεστώς (5,5 ώρες εργασίας, διατήρηση ιδιωτικού ιατρείου).

HEALTH VIEW

Πάντως ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετείται από τις μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ (πρώην πολυ-ιατρεία ΕΟΠΥΥ) αυξάνεται καθημερινά, καθώς ολοκληρώνεται η στελέχωση των μονάδων από γιατρούς και εργαζομένους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής, στην περιοχή ευθύνης της, τις τελευταίες 2 ημέρες περίπου 10.000 πολίτες επισκέφθηκαν 22 μονάδες υγείας. Στην συντριπτική πλειονότητα οι επισκέψεις αφορούσαν συνταγογράφηση ενώ σημαντικός αριθμός (περίπου 2.500) αφορούσε σε ελεγκτές ιατρούς. Μόλις σε 229 περιπτώσεις διενεργήθηκαν και ακτινολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τις περισσότερες επισκέψεις πολιτών καταγράφει το πρώην ιατρείο του ΙΚΑ, της λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Αθήνα, με περίπου 1.000 ασθενείς, ημερησίως. Ακολουθούν οι μονάδες υγείας Ζωγράφου, Παγκρατίου, Νέου Κόσμου, Αμαρουσίου και Κεραμεικού.

Αναφορικά με τους γιατρούς που εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ, θα πρέπει να υποβάλλουν εντός ενός μηνός - από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων τους - αίτηση για την ένταξή τους στον κλάδο ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ και κατάταξή τους στους βαθμούς Διευθυντή, Επιμελητή Α΄ ή Επιμελητή Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου