Κυριακή 13 Απριλίου 2014

"Θα" για το ΕΣΥ, ενώ βάζουν σε διαθεσιμότητα 1.130 άτομα




Υποσχέσεις για κάλυψη των κενών που δημιούργησε η... πολιτική του έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας απαντώντας σε ερώτηση του Κώστα Ζαχαριά. Όμως ο Α.Μπέζας δεν ανέλαβε την ευθύνη για τα κενά που προκάλεσε η μνημονιακή πολιτική. "Διακινδυνεύετε ανθρώπινες ζωές και οδηγείτε σε σίγουρο θάνατο ασθενείς περιφρονώντας τις ανάγκες επείγουσας φροντίδας" προειδοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι μόνο από το ογκολογικό νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων φεύγουν 70 γιατροί. "Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι ασθενείς, οι οικογένειές τους εκπέμπουν SOS" υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Α. Μπέζας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν τριών ειδών διαθεσιμότητες: α) 600 οδηγοί και πληρώματα ασθενοφόρων των νοσοκομείων του ΕΣΥ που μετατάσσονται στο ΕΚΑΒ, β) 130 φύλακες ή νυχτοφύλακες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που μετατάσσονται στα ίδια νοσοκομεία σε θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού και γ) 400 πρώην ιατρούς- οδοντιάτρους του ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν περάσει στο ΕΣΥ, οι οποίοι μετατάσσονται με την ίδια εργασιακή σχέση σε οργανικές θέσεις ΠΕ ιατρών - οδοντιάτρων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός για την αιμορραγία ιατρών είναι ενδεικτικά: 57 στον Ευαγγελισμό, 65 στον Άγιο Σάββα, 72 στους Αγίους Αναργύρους, 62 στο Σισμανόγλειο, 35 στον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, 15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

"Αυτές οι διατάξεις δρουν αθροιστικά και συνδυαστικά και επιβαρύνουν την ήδη άσχημη και προβληματική κατάσταση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Τα οδηγούν σε ιδιότυπο λουκέτο, σε ασφυξία" τόνισε ο Κ. Ζαχαριάς υπογραμμίζοντας: "Όλες αυτές οι ενέργειες της απομάκρυνσης ολόκληρων κλάδων γίνονται προκειμένου να εκχωρήσετε και νέα πακέτα υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα". Ανέφερε δε ότι στα ογκολογικά νοσοκομεία θα παραλύσουν σειρά τμημάτων και θα απορρυθμιστούν οι κύκλοι χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας των ασθενών. Αν δεν περάσουν όλοι οι γιατροί στο σύστημα, έχει εγκριθεί για το 2013 η πρόσληψη 416 ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ και αντίστοιχες θέσεις για το 2014, ενώ υπάρχει δυνατότητα και για πρόσληψη επικουρικών ιατρών, είπε ο υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου