Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΠΑΣΙΔΙΚ 07/04/2014 Αίτημα άμεσης συνάντησης με τον Υπ. Υγείας, κ. Άδ. Γεωργιάδη

Προς
Υπουργό Υγείας
κ. Άδ. Γεωργιάδη

Αθήνα, 07/04/2014
Αρ. Πρωτ. : 8

Αίτημα άμεσης συνάντησης


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Επειδή τα εκκρεμή θέματα που αφορούν τους παρόχους Π.Φ.Υ. είναι ακόμη ανοιχτά και επειδή ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα, με συνέπεια να υπάρχει ο κίνδυνος τα Διαγνωστικά κέντρα και Εργαστήρια να υποστούν και άλλες οικονομικές ζημίες με αποκλειστική ευθύνη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και άλλων φορέων της κρατικής μηχανής, παρακαλούμε όπως μας δεχθείτε άμεσα, ούτως ώστε να καταλήξουμε σε εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την οριστική επίλυση τους, όπως αρμόζει σε ένα οργανωμένο κράτος το οποίο σέβεται τους πολίτες του.

Για την καλύτερη προετοιμασία των θεμάτων και από πλευράς Υπουργείου Υγείας, σας αναφέρουμε τα προ εξέταση θέματα υπό τύπον υπομνήματος, ούτως ώστε μετά τη διαβούλευση να καταλήξουμε σε λύσεις τις οποίες θα πρέπει να προωθήσετε άμεσα, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων και συνεχών αναβολών που υπάρχουν σε όλα τα κατωτέρω ζητήματα.

Θέματα :

Α) Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ετών 2008-2011
Β) Οριστική διευθέτηση της αυτόματης επιστροφής δαπανών έτους 2013
Γ) Έγκαιρη πληρωμή της προκαταβολής των τρεχουσών οφειλών έτους 2014
Δ) Άμεση υπογραφή νέας σύμβασης για εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων – πράξεων
Ε) Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων Π.Φ.Υ.

Μετά τιμής 

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας  Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος          Βιοχημικός

2 σχόλια:

  1. Καλά θα σας πω τί θα πάρετε κι εσείς... που κοιτάτε μόνο την πάρτυ σας... Και με τους κλειστούς προϋπολογισμούς άμα δείτε πελάτη μετά το πλαφόν σφυρίξτε μου κλέφτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικα εμας τους εργαστηριακους ,ποιο μας εκπροσωπεί. απο την μια ο πανελληνιος ιατρικός, απο την αλλη Η ΠΑΣΙΔΙΚ , απο την παρα αλλη ο κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ , ο οποιος δεν εχει καμμια σχεση με τα εργαστηρια. Σημερα βλεπω ειχαν συναντηση ο. Βλασταρακος ,κ.Παττουλης κλπ και συζητάνε και παιρνουν υποσχεσεις, οι οποίες δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ ( αυτός που δεν εχει να δωσει , δεν χανει και τιποτα οταν υποσχεται, κερδος εχει με τον χρόνο.Διοτι τωρα με τις εκλογες καιγονται.Αμα περάσουν δεν προκειται καταλαβαίνεται τι θα παρουμε)Υπάρχει καποιος εργαστηριακός που να μας εκπροσωπεί;αραγε, που να γνωριζει τι σημείνει εργαστηριο μικροβιολογικό; Λυπούμε πολύ αλλα αυτο που βλεπω, ειναι μονον συναντήσεις ,ανακοινώσεις και αερολογίες. μαλλον αφου καθαρισαν τους φαρμακοποπιούς απο οτι βέπω ειναι η σειράμας .Εκτός αν με τις εκλογες βγούν καποιο συνάδελφοι , οι οποίοι δεν θα γλειφουν κατουρημένες ποδιες μονον αλλα θα κανουν κατι και για τον υπολλειπο κοσμο. Εχουμε την δυναμη. Η ενώτητα μας λειπει. Αν δεν σοβαρευτούμε ειναι χαμένο το παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή