Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Oδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Χάθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ 150 εκατ., πήγαν σε τσέπες κάποιων

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και δήλωσε στη Βουλή ότι χάθηκαν 150 εκατ. ευρώ τα οποία «πήγαν σε τσέπες κάποιων».

Κατά τη διάρκειά ερώτησής του στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα τις «καθυστερήσεις του ΕΟΠΥΥ για τον έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών από Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες» ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προέβη σε σοβαρές καταγγελίες λέγοντας ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και ο διοικητής του Δημήτρης Κοντός δεν επέτρεψαν τη διενέργεια ελέγχων σε ιδιωτικές κλινικές και χάθηκαν 150 εκατ. ευρώ.

«Δεν είναι φερέγγυα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τα λεφτά πήγαν σε τσέπες κάποιων» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα.

Η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Υγείας:

Στις 23.07.2013 δημοσιεύθηκε ο ν. 4172 (ΦΕΚ167/Α) όπου με το άρθρο 100, παρ. 6 δόθηκε η δυνατότητα ελέγχου και εκκαθαρίσεων των τιμολογίων, που οι ιδιωτικές κλινικές έχουν υποβάλλει στον ΕΟΠΥΥ για το 2013, σε Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες (Ι.Ε.Ε). Σημειώνεται ότι καμία εκκαθάριση δεν έχει ολοκληρωθεί από την ημερομηνία έναρξης και λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

Μετά τη δημοσίευση του σχετικού νόμου, ο ΕΟΠΥΥ όρισε ως ημερομηνία έναρξης του ελέγχου την 23η Σεπτεμβρίου του 2013, προκειμένου να ορίσει τα αναγκαία κριτήρια. Όμως, μέχρι και σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταλήξει ώστε να δοθούν στις Ι.Ε.Ε οι διαδικασίες ολοκληρωμένες και να έχουν καθορισθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις διασφάλισης των παραστατικών, με αποτέλεσμα ο έλεγχος να προβλέπεται να ξεκινήσει μετά τις 10.03.2014, δηλαδή 8 μήνες μετά τη δημοσίευση του ν. 4172/2013.

Παράλληλα, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η εκκαθάριση των τιμολογίων του 2012 από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, όπως ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΠΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές για την περίοδο 2007 – 2011.

Κατόπιν των ανωτέρων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Γιατί ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί να ξεκινήσει την διαδικασία ελέγχου των ιδιωτικών κλινικών από τις Ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες

http://www.iefimerida.gr/

2 σχόλια:

  1. Κωνσταντινόπουλε εισαι γιαλαντζι σοσιαλιστης όπως και οι αλλοι στο ΠΑΣΟΚ.Εχετε γινει ορτιναντζες του Γεωργιαδη όπως και ο κ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κρεμαστινος που το μονο που εκανε είναι ότι ηταν καρδιολόγος του ΑΝΔΡΕΑ.Οι εκλογες όμως ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ερχονται και το μαυρο θα ειναι δικοτους-ενα πρωιν μελ/ς του ΠΑΣΟΚ-αυτοι ειναι χουντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή