Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ (MEDISPIN) - Αποφάσεις Ανάληψης Υποχρέωσης Αυγούστου 2013 -





ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ

Παρατηρήσεις MEDISPIN: 

Η πληρωμή του Αυγούστου του 2013 είναι η τελευταία πραγματική πληρωμή για το 2013. 

Από την ανάληψη υποχρέωσης για τους ιδιώτες αναγράφεται: 

Κ.Α.Ε.                      Α/Α ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ               ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΟΠΥΥ
0671.01Β                856/2014                         257.927.784,85

Ερμηνεία:

  • Το σημερινό υπόλοιπο πίστωσης του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τον κωδικό των εργαστηριακών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων για πληρωμή 2013-2014 είναι 258 εκατ. 
  • Το ποσό που είναι δεσμευμένο υπέρ ιατρικών πράξεων των κλινικών ιατρών είναι περίπου 30 εκατ. 
  • Το ποσό για τους φυσιοθεραπευτές έχει αποσπαστεί και ανευρίσκεται σε άλλο κωδικό Κ.Α.Ε.
  • Από έγκυρες πληροφορίες για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2014 έχουν κατατεθεί δαπάνες συνολικής αξίας περίπου 130-140 εκατ. !!   http://medispin.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5261.html 
  • Δεδομένου ότι ο Μάρτιος φαίνεται να πηγαίνει στους ίδιους ρυθμούς, τότε εύλογο είναι ότι ο κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ τελειώνει από τέλη Μαρτίου ως τέλη Απριλίου !!. Τροποποίηση αυτού δεν προβλέπεται. 
  • Για το υπόλοιπο του 2013, το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχουν αποφασίσει να συμψηφίσει rebate clawback πρώτου εξαμήνου. Με την έκδοση του RB+CB του δεύτερου εξαμήνου θα παρακρατηθούν οι υπόλοιποι μήνες και το 10% του 2013, ίσως και του 2012 (πληρωμή 7 μηνών/έτος με συνολική παρακράτηση πάνω από 55%). 
  • Για το 2014, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πέραν του Απριλίου τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ θα είναι ακάλυπτες επιταγές υπέρ rebate και clawback (πληρωμή 4 μηνών/έτος με συνολική παρακράτηση πάνω από 75%).
  • Για το 2015, η μαύρη τρύπα των 8 δις του ασφαλιστικού συστήματος θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω μη απόδοσης αντίστοιχων εισφορών των πολιτών στα πρώην ταμεία και άνοδο της ανεργίας σε δυσθεώρητα επίπεδα.  Από τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ το 80% προέρχεται από τις ασφαλιστικές εισφορές των πρώην ταμείων και το 20% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή η κατάσταση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ραγδαία συρρίκνωση της χρηματοδότησης του Οργανισμού που θα οδηγηθεί στον αφανισμό, συμπαρασύροντας ίσως τους πιστούς συνεργάτες του παρόχους. 
http://medispin.blogspot.gr/2014/03/8-2014.html
  • Η λεόντεια νέα σύμβαση με τους απαράδεκτους ετεροβαρείς όρους προμηνύει συνθήκες ασφυκτικής ομηρίας και χρεοκοπίας παρόχων, που θα τείνει να επιδεινώνεται από την μάστιγα του αποικιοκρατικού κρατικού μονοπωλίου / μονοψωνίου όσο ο κλάδος δεν αποκτήσει επιτέλους συλλογικότητα και μαζικότητα αντίδρασης.    

Μία και μοναδική είναι η λύση. 

Και είναι  σ υ λ λ ο γ ι κ ή. 

16 σχόλια:

  1. Θα σας στεναχωρήσω αλλα όπως θυμάμαι ο ετήσιος κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ χωρίζεται σε ισα δωδέκατα και κατανέμεται όλο το χρόνο. Είναι σαφές στον νόμο του clawback (δυστυχώς). Έτσι δεν εξαντλείται το πλαφόν σε 1-2 μήνες (μέχρι τον Απρίλιο του 2014) αλλά εξεντλείται στις 5-10 του έκαστου μηνός. Αν οι δαπάνες Ιαν-Φεβρ είναι ήδη 130 εκ. θα γίνει άγρια σφαγή (αν το υπόλοιπο είναι 258 εκ για φέτος... δια 12 βγαίνει σχεδόν 21 εκ το μήνα - βγάλτε συμπέρασμα για το clawback).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα συναδελφε. Χωρις να ξερω τα ακριβη ποσα συμφωνουμε. Και αν δεν ειναι 21 εκατ. τον μηνα, ας δεχτουμε οτι θα ειναι και λιγο παραπανω. Απο εκει και περα οποιαδηποτε δαπανη απο εκει και πανω θα μας ζητηθει ως cb+rb να τα επιστρεψουμε. Για εμενα η μονη και αποκλειστικη λυση ειναι η συλλογικη διακοπη των συμβασεων. Το 2014 θα ειναι πανωλεθρια για ολους μας.

      Διαγραφή
  2. Λέτε όλοι ότι το ταμείο είναι μέσα αλλά παραμένετε στον ΕΟΠΥΥ. Άρα δεν τα πιστεύετε αυτά που λέτε. Αλλιώς, ακόμα και αν ο διπλανός σας έπαιρνε χαρτάκια θα φεύγατε μόνοι σας αναμένοντας την καταστροφή του. Εγώ που τα γράφω αυτά είμαι έξω από το ΕΟΠΥΥ εδώ και ένα χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΣΔΕΛΦΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ.

      Διαγραφή
  3. Ας συσπειρωθουμε λοιπον και ας κανουμε αυτο που επρεπε ηδη να εχει γινει.Η κατασταση ειναι μονοδρομος!Ως εδω η κοινωνικη πολιτικη του Αδωνη στις πλατες μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.facebook.com/groups/341050345990769/

    Κλειστή ομάδα
    Καλώς ήρθατε στο ελεύθερο βήμα των εργαστηριακών Ιατρών, όπου θα αναδεικνύονται και θα τίθενται προς γόνιμη συζήτηση, τα ιδιαίτερα προβλήματα του εργαστηριακού κλάδου. Η ενημέρωση, ο διάλογος, οι αναρτήσεις και η ανταλλαγή απόψεων πρέπει να τηρούν όλους τους κανόνες σεβασμού προς την προσωπικότητα των συναδέλφων της ομάδας και προς την αντίθετη άποψη. Οι προσωπικές αντεγκλίσεις, επιθέσεις ή σαρκαστικοί χαρακτηρισμοί που προσβάλλουν την προσωπικότητα του συνομιλητή, απαγορεύονται ρητά. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται κομματικές τοποθετήσεις ή αντιπαραθέσεις πολιτικού περιεχομένου. Ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής ανάρτησης που προσβάλλει ένα άτομο ή το σύνολο της ομάδας. Σας καλώ να προσθέστε στην ομάδα τους συναδέλφους μας εργαστηριακούς ιατρούς, από όλη την επικράτεια.
    749 μέλη(11 νέα) · Πρόσκληση μέσω email

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.facebook.com/groups/341050345990769/582405071855294

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο εοππυ εχει βρει κοροιδα και τα κανει και επειδή προκειται για μεγαλα κοροιδα αν ημουν εοππυ θα αυξανα τα rebate και clawback εις υγειαν των κοροιδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως συνάδελφε, εάν κάποιος συμπεριφέρεται σάν κόττα μήν περιμένη νά τού συμπεριφερθούν σά νά είναι λιοντάρι.εξ άλλου εάν δεχόμαστε αυτά τά ποσοστά rebate καί clow-back επί ακαθάριστων αποδοχών(μεγαλύτερα από τήν έως τώρα εφορία επι καθαρών αποδοχών) λογικό είναι τό συμπέρασμα ότι τά υπερκέρδη είναι τεράστια.γι αυτό η μόνη προτεινόμενη λύση είναι ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣΗΜΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΟΠΥΥ ΑΜΕΣΩΣ .Θωμόπουλος Ιωάννης.

      Διαγραφή
  7. Κύριοι συμφωνούμε ότι μας κοροϊδεύουν.Επειδη ο έλληνας ασθενής δεν είναι σαν το ζώο τον Άγγλο η Γερμανό ασθενή που προτιμά να πεθάνει για να βγει λογιστικά το ταμείο του,και θέλει το καλλιτερο για την υγεία του και αυτό γιατί εδώ γεννήθηκε η φιλοσοφία και γιατί ο έλληνας είναι έξυπνος και μάγκας και ξέρει ότι η ζωή είναι μια μόνο παρτίδα, νομίζω ότι τον γιατρό του θα συνεχίσει να τον πληρώνει.Το ιδανικό θα ήταν να βγούμε ολοιιιιιιιι....... αμέσως από τον εοπυυ να ρίξουμε λίγο τις αμοιβές μας κόβοντας παράλληλα ελάχιστες αποδείξεις σε συμφωνία με τον ασθενή και ας αφήσουμε τον σαμαρα και τον αστείο αδωνι να κουρευονται.Ποιος θα συντονίσει όμως κάτι τέτοιο αφού όλοι οι συνδικαλιστές μας είναι πούλημενοι και γλειφουν τους πολιτικούς;Αρα πρώτα θα πιάσουμε πάτο και μετά θα σοβαρευτούμε όπως γίνεται παντα .Πενταμετρο τοίχο στα σύνορα μας εθνικό νόμισμα ..κανόνι στους δανειστές μας και Αι Σιχτηρ σκουπίδια γοτθικης προέλευσης.Και οποίος έλληνας προδίδει τον αγώνα εκτέλεση εξ επαφής.Οι πεθαμενοι δε φοβούνται θάνατο ελπίζουν όμως στην ανάσταση.Αρκετα μας ταπεινωσαν οι τσογλαναραιοι και οι ντόπιοι πράκτορες τους με πρώτο και καλλιτερο τον Αντρέα που προτείνω να μετατραπεί ο τάφος του σε δημόσιες τουαλέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΕΝΑ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ όπλο που είχαμε, κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί , το καταστρέψαμε απο μόνοι μας ,απο τον καιρό του ´´πατριώτη που Λοβέρδου.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ με τον ΕΟΠΥΥ.
    Ξεπουλήσαμε τις συνηδείσεις μας, την επιστήμη μας, τους κόπους καί την αξία μας, σαν φοβισμένα ανθρωπάκια , σαν τους τελευταίους φτωχολυγούρηδες.
    Που θα βρίσκαμε γιατρούς ; Θα φέρνανε απο το Πακιστάν ;
    Όλοι μας , εμείς οι κλινικοί με 6€ την επίσκεψη, εσείς οι εργαστηριακοί με τα σκύβαλα πληρωμής, εκχωρήσαμε το δικαίωμα αφού εμείς είμαστε οι λειτουργοί του συστήματος και οι μοναδικοί που μπορούν να το υλοποιούν και να το καθιστούν υπαρκτό μιας και είμαστε αναντικατάστατοι.
    Ποτέ δεν είναι αργά.
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ , κάνοντας μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη για τα χρεωστούμενα. Έναι η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση.
    Επιτέλους , γιατροί είμαστε και όχι φτωχούληδες του Θεού και του κάθε κρατικού δυνάστη.
    Αλλιώς ας αφήσουμε τις κλάψες γιατί μόνο ξευτίλα γινόμαστε !
    Ένας καρδιολόγος που δεν εντάχθηκα στο κωλοσύστημα τους, αλλά που φεύγω κάθε βράδυ με έστω και λίγα ευρώ στη τσέπη απο το ιατρείο μου και όχι με τα κωλόχαρτά τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαστε άξιοι της κακομοιριάς μας και της μιζέριας μας
    Μου αρέσει πολύ που όλοι συμφωνούμε και όλοι συνεχίζουμε να έχουμε ΕΟΠΥΥ .
    Σήμερα μας δίνεται μια ακόμη ευκαιρία ( με τους φαρμακοποιούς ) να του δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν μπορούν αυθαίρετα να κάνουν ότι θέλουν (cl.. reb.. ) και
    Ότι άλλο κατεβάσει η γκλάβα τους.
    Συνάδελφοι συνεχίστε με ΕΟΠΥΥ και αν είναι αλήθεια μερικοί δεν κρατάνε και συμμετοχή !!!! . ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑ , ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ , ΕΠΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟΥ 100 ΕΥΡΩ ΕΠΙ ΟΠΑΔ ΛΑΜΒΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ 76,94 ΕΥΡΩ,ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ 15%=85 ΕΥΡΩ.10% ΛΟΓΩ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ =76,50 ΕΥΡΩ ΕΠΙΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ 23,06% ΦΟΡΟΙ 15% REBATE ΚΑΙ 28% CLOW BACK, ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΟ ΠΟΣΟ=26,01 ΕΥΡΩ ΒΑΛΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, ΜΙΣΘΟΙ, ΙΚΑ, ΤΣΑΥ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΕΝΟΙΚΙΟ, ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΠΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΣΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΘΑ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

      Διαγραφή
  10. απο το 2011 εχουμε διακοψει καθε σχεση με ΕΟΠΥΥ και τα συναφη στην Αργολιδα και φαινεται νασωζουμε τα ιατρεια μας. Δεχομαστε βεβαια μικροτερο αριθμο ασθενων αποτι πριν αλλα υπαρχει μια σχεση αμοιβαιας εμπιστοσυνης και σεβασμου με τους ασθενεις μας τετοια που η φιλοσοφια της ΙΑΤΡΙΚΗΣ οριζει. Κανετε και σεις το βημα και μη χαμπαριαζετε κανενα Γεωργιαδη. Ας κανει συστημα Υγειας ΧΩΡΙΣ γιατρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, όσο περνάει ο καιρός συντάσσομαι πιό κοντά στήν ομάδα τών συμπολιτών μας πού ισχυρίζονται ότι μάς ψεκάζουν, πρό ημερών είδαμε από τηλεοπτική ματάδοση ένα πλοίο να βυθίζεται μέ τούς επιβάτες μέσα στίς καμπίνες νά περιμένουν, τί άραγε? Αυτό μήπως σάς θυμίζει κάτι? φαντασθήτε ένα καράβι γεμάτο εργαστηριακούς ιατρούς νά περιμένουν τή μοίρα τους κλεισμένοι μέσα, καί τό τραγικόν τού πράγματος, τό καράβι νά βουλιάζει μέ τίς σωσίβιες λέμβους άθικτες,τουλάχιστον διαφύλαξαν τήν ακεραιότητα τών σωσιβίων οι κορεάτες ναυτικοί , οι δικόι μας οι καπεταναίοι έχουν σωσίβια να τα δείξουν?, έστω, καί ας μήν τά χρησιμοποιήσουν ,φοβάμαι πώς όχι,διότι από συζητήσεις πού έχω μέ διάφορους συναδέλφους η μόνιμη επωδός είναι, ολο καί κατι θα γίνη χωρίς να μου προσδιορίζει κανένας μας τί θα είναι αυτό τό κάτι καί από πού θά έρθη, γι αύτό μόνο μέ τό κορεάτικο πλοίο πού ανέφερα προηγουμένως μπορώ νά μάς προσομοιάσω,ΣΥΓΓΝΩΜΗ εάν μάς προσβάλλω, αλλά δέν νομίζω νά αφήνουμε πόρτα διεξόδου ανοιχτή ,όταν βουλιάξουμε ας μήν έχουμε αυταπάτες οτι θα μας σώσουν τα συνεργεια διάσωσης, ας βγούμε στό κατάστρωμα τώρα καί ας φορέσουμε τα σωσίβια, οι πιο πολλόι θα σωθούμε, όταν αρχίση νά παίρνη κλίση τό καράβι η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη. Αν είναι νά κλείσουμε άς κλείσουμε ξεχρέωτοι σέ λίγο αυτό θά είναι ανέφικτο όταν θά έχουμε φάει άλλους 6 ή 8 μήνες απλήρωτοι. Θωμόπουλος Ιωάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γαστρεντερολόγοι Σερρών κανένα ταμείο και κανένα ΟΠΑΔ, ΕΟΠΥΥ κλπ, αποτέσμα δεν χρωστάμε και δεν μας χρωστούν.. απογαλακτηστείτε απο το βυζί του κράτους και ξαναγίνεται γιατροί,,τα χρήματα που έχουν σκοπό να ξοδέψουν για την υγεία είναι τόσα που δεν αρκούν για αξιοπρεπείς μισθούς μέσα στο σύστημα ούτε για αξιοπρεπείς αμοιβές σε σύμβαση με αυτό,,, φροντίστε τους ασθενείς σας εξετάστε τους με πνεύμα αλληλεγγύης και αμοιφθείτε ανάλογα με τις δυνατότητές τους εξετάστε δωρεάν όταν χρειαστεί και χαρίστε στον αδύναμο συμπολίτη την αμοιβή σας αλλά μην ξεφτυλίζεστε αφήνωντας αυτούς που παριστάνουν τους Υπουργούς και να σας κλέβουν και στο τέλος να σας λοιδωρούν... αν θέλετε επίσης να παρασσιτείτε στις παρειφές του κράτους να μην ξεχνάτε ότι το εντομοκτόνο το κρατουν αυτοί στα χέρια τους,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή