Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΠΦΣ: EΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι φαρμακοποιοί σε ολόκληρη την χώρα ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της ερχόμενης εβδομάδας, λόγω του αδιεξόδου που φαίνεται να συνεχίζει να υπάρχει στις διαπραγματεύσεις της Τρόικας με την Ελληνική Κυβέρνηση, όσον αφορά τα θέματα που αφορούν την φαρμακευτική περίθαλψη και τα φαρμακεία.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ που παρουσιάζεται ως εργαλείο από το Υπουργείο Ανάπτυξης και αποτελεί σημείο τριβής με την Τρόικα, δεν αποτελεί «Ευαγγέλιο» κατά την Κυβέρνηση .

Όπως είναι γνωστό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με ομόφωνη απόφασή του, παρουσία των προέδρων των μεγαλύτερων Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, κήρυξε την προειδοποιητική 48ωρη απεργία, για την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Μαρτίου.

Για να μην υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να διασφαλιστεί η κάλυψη εκτάκτων περιστατικών ο ΠΦΣ έχει δώσει οδηγίες να υπάρχει επαρκής αριθμός φαρμακείων για τις περιπτώσεις αυτές σε αυτή την φάση των κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε τα εξής : «Ζητάμε για μια ακόμη φορά για να αποφευχθεί ταλαιπωρία των εκατομμυρίων ασφαλισμένων, η Ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει την θέση του Υπουργού Υγείας. Η έκθεση του ΟΟΣΑ που υιοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Τρόικα, είναι δομημένη και γραμμένη κατά παραγγελία συγκεκριμένων συμφερόντων. Υγεία και Ανταγωνισμός είναι έννοιες μη συμβατές»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου