Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΟΣΑ

Θα παρουσιαστούν στο συνέδριο των FT στην Αθήνα - HEALTH DAILY

Σοκαριστικά στοιχεία για τους δείκτες υγείας στην Ελλάδα, σύμφωνα πρόσφατη μελέτη που δημοσιοποίησε ο ΟΟΣΑ, προβλέπεται να ανακοινώσει στις 27 Μαρτίου στην Αθήνα ο Gaetan Lafortune, υπεύθυνος του τομέα Health Information του ΟΟΣΑ. Ο Gaetan Lafortune είναι ένας από τους διεθνείς ομιλητές του συνεδρίου των Financial Times: «Shaping the Future of Healthcare in Greece: Shaping a Healthier Nation, Shaping a Healthier Europe», το οποίο διοργανώνεται στις 27 Μαρτίου στο Intercontinental και το οποίο θα ανοίξει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

 Ο Gaetan Lafortune είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της βάσης δεδομένων για την υγεία του ΟΟΣΑ, η οποία παρέχει ένα ευρύ φάσμα των στατιστικών για τα συστήματα υγείας και της υγείας σε όλες τις 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ. Κατά τα τελευταία αρκετά χρόνια, ο κ. Lafortune είναι ο συντονιστής και επιμελητής της έκδοσης του ΟΟΣΑ «Η Υγεία με μια ματιά», η οποία παρουσιάζει τις τελευταίες διεθνείς συγκρίσεις της απόδοσης των συστημάτων υγείας όσον αφορά την πρόσβαση, την ποιότητα και τις δαπάνες. Μερικά από τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο κ. Lafortune είναι: Η μέση απώλεια εισοδήματος ανά άτομο υπολογίζεται στην Ελλάδα στα 4.400 ευρώ, που είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών των ΟΟΣΑ και 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των χωρών της Ευρωζώνης. Το 17,9% των Ελλήνων δεν διαθέτει καν χρήματα επαρκή για να αγοράσει τρόφιμα. Οι οικογένειες χωρίς εργασία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, καθώς ο ένας στους πέντε ενηλίκους ζει σε νοικοκυριό όπου κανείς δεν εργάζεται.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η οικονομική ανάκαμψη δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι θα βάλει γρήγορα τέλος στην κοινωνική κρίση, ούτε στα προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου