Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Μπρος γκρεμός και πίσω τρόικα! Τι θα γίνει με τα φάρμακα


Ασφυκτικές πιέσεις εξακολουθούν να ασκούνται από τους δανειστές μας προκειμένου να κλείσουν όλα τα εκκρεμήθέματα μεταξύ αυτών και το θέμα με τα φάρμακα, το οποίο έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις τους φαρμακοποιούς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Την ίδια ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης ευελπιστεί να γίνει δεκτή η πρότασή του από την τρόικα για την εφαρμογή ανώτατης τιμής στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ώστε να λειτουργήσει οανταγωνισμός, να υπάρξουν μειώσεις και να μη χρειαστεί να βγουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα στα σούπερ μάρκετ. Μια απαίτηση που έχει θέσει η τρόικα και προκαλεί αναταράξεις στην κυβέρνηση. 

Το θέμα θα πρέπει να έχει κλείσει έως την Κυριακή ώστε να προχωρήσει και η σχετική συμφωνία με την τρόικα. Ωστόσο είναι άγνωστο αν θα επιτευχθεί τελικά η συμφωνία και το ζήτημα προκαλεί ήδη αναταράξεις στην αγορά φαρμάκου δεδομένου ότι οι φαρμακοποιοί έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις και δεν προτίθενται να κάνουν πίσω. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη επιμένει πως δεν μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα στα φαρμακεία καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έκανε πολλά φαρμακεία να κλείσουν ενώ θα έβγαζε για τα καλά τον κλάδο στα …κάγκελα.

Ήδη άλλωστε οι φαρμακοποιοί έχουν ξεκινήσει τον αγώνα τους με λουκέτα ενώ προτίθενται και να συνεχίσουν αν περάσουν τα μέτρα της τρόικας. Όλα πάντως "παίζονται" τα επόμενα 24ωρα αν δηλαδή η κυβέρνηση θα έχει ένα ακόμη μέτωπο ανοικτό με έναν κλάδο ή η υπόθεση θα κλείσει με συμβιβαστικό τρόπο ώστε να σταματήσουν και οι φαρμακοποιοί τις κινητοποιήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου