Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Στον πρωθυπουργό η 'καυτή πατάτα' της διαπραγμάτευσης με την τρόικα

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης θα εισηγηθεί κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που επικρατήσουν οι σκληρές θέσεις της τρόικας για την αγορά φαρμάκου.
IATRONET

Ξεπερνά τους αρμόδιους υπουργούς το θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Οι τριβές στα θέματα των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) παρακωλύουν τον κυβερνητικό προγραμματισμό για λύση έως το προσεχές Eurogroup.

Με σχεδόν βέβαιο το ότι δεν θα υπάρξει η αναμενόμενη πρόοδος, ο πρωθυπουργός παίρνει στα χέρια του τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Με σκοπό τον συντονισμό της δράσης, ο κ. Σαμαράς συναντάται την Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

Θα επεξεργαστούν περαιτέρω τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς στα εκκρεμή θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Από τις συναντήσεις της Τρίτης, προέκυψε μία σθεναρή αντίδραση της τριμερούς στις εναλλακτικές προτάσεις του υπουργού Υγείας στα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Φαρμακοποιοί

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε αντιδράσεις τον κλάδο των φαρμακοποιών, οι οποίοι θίγονται ιδιαίτερα από τα μέτρα πλήρους απελευθέρωσης των ΜΥΣΥΦΑ που ζητεί μετ΄ επιτάσεως η τρόικα.

Το απόγευμα της Τετάρτης, συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), προκειμένου να αξιολογήσει τις εξελίξεις και να πάρει αποφάσεις για τη στάση του κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης θα εισηγηθεί κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που επικρατήσουν οι σκληρές θέσεις της τρόικας για την αγορά φαρμάκου.

Υπάρχει, πάντως, η ελπίδα ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ελληνικής πλευράς για 'πιλοτική' εφαρμογή της πρότασης για άνοιγμα της αγοράς μέσα από τα φαρμακεία.

Προβλέπει ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει έως το καλοκαίρι μείωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ, να εφαρμοστεί η πρόταση της τρόικας.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου