Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Υγεία: Αντίθετη με την πολιτική Γεωργιάδη η μεγάλη πλειοψηφία



ΤVXS.GR. Κατά των αλλαγών που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια περίθαλψη τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr, εκτιμώντας πως με αυτές η περίθαλψη θα χειροτερεύσει. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας και οι πολιτικές που εφαρμόζει διχάζουν και τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Σημειώνεται πως το Σάββατο ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε και νέο χαράτσι, αυτή τη φορά 5 ευρώ, ως εισιτήριο για όσους επισκέπτονται τα πολυϊατρείατου νέου οργανισμού πρωτοβάθμιας υγείας ΠΕΔΥ, που αντικατέστησε τον ΕΟΠΥΥ. Το «ευτελές» 5ευρω, όπως το χαρακτήρισε, προκάλεσε τις αντιδράσεις των γιατρών με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών να καταγγέλλει «ανθρωποκτόνες πολιτικές» ασκούμενες από έναν «ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό που οδηγούν την υγεία σε αδιέξοδο». 

Διαβάστε επίσης το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Palmos για το Tvxs.gr σχετικά με την πρόθεση ψήφου στις ευρωκλογές και τις εθνικές εκλογές. 

Στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει πως με τις αλλαγές που προωθεί ο υπουργός Υγείας στην πρωτοβάθμια Υγεία η περίθαλψη θα γίνει χειρότερη, ενώ το αντίθετο πιστεύει μόλις το 26%. Το 13% απαντά πως «δεν έχει γνώμη».


Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανάλυση των απαντήσεων ανά κόμμα, καθώς οι πολιτικές Γεωργιάδη φαίνεται πως διχάζουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Το 41% των γαλάζιων ψηφοφόρων υποστηρίζει πως η κατάσταση θα γίνει καλύτερη, ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό (41%) δηλώνει πως η κατάσταση θα χειροτερεύσει. Κατά των πολιτικών του Γεωργιάδη τάσσονται και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ με το 46% να εκτιμούν πως οι αλλαγές θα οδηγήσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη σε χειρότερη κατάσταση. Υπέρ των αλλαγών τάσσεται το 39%. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν αναμενόμενο, η συντριπτική πλειοψηφία, περίπου 8 στους δέκα, τάσσονται κατά των πολιτικών του υπουργού Υγείας.


Σχετικά με τις ΜΚΟ και τα σκάνδαλα χρηματοδότησης που ήρθαν στη δημοσιότητα, η πλειοψηφία των πολιτών (61%) φαίνεται να αναγνωρίζει τη κοινωνική συμβολή των ΜΚΟ, καθώς δηλώνει πως θα πρέπει να χρηματοδοτούνται, ωστόσο η χρηματοδότηση θα πρέπει να δίνεται μόνο μετά από έλεγχο. Αντίθετα το 33% δηλώνει πως θα πρέπει να καταργηθεί κάθε δημόσια χρηματοδότηση προς τις ΜΚΟ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου