Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

"Ψαλίδι" στα αναπηρικά επιδόματα προβλέπει ο ΟΟΣΑ

«Ψαλίδι» στα αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις, προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ, προκαλώντας την έντονη ανησυχία του αναπηρικού κινήματος. Όπως καταγγέλλει, μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, «σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ για τα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις για την Ελλάδα, στόχος τους είναι μέσα στο 2015 να μην παίρνουν σύνταξη και επίδομα ούτε οι μισοί από αυτούς που παίρνουν σήμερα και τα επιδόματα να μειωθούν στο μισό, δηλαδή κοντά στα 150 με 200€ το πολύ άντε για κάποιους πολύ βαριά ανάπηρους με μηδενικό εισόδημα να φτάνει τα 300€ το μήνα».

Δεδομένου ότι η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να υιοθετήσει το «πακέτο» μέτρων του ΟΟΣΑ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καλεί τα μέλη της σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας:

- Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.

- Να καταβάλλονται κανονικά τα επιδόματα και οι συντάξεις για όσο διάστημα ο ανάπηρος και ο χρονίως πάσχοντας περιμένει να περάσει από την επιτροπή.

- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.

- Ούτε ένα 1€ περικοπή από επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις.

- Κατάργηση του παράβολου – χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.

www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου