Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τρίμηνες συνταγές «σε έλλειψη»

Έναν ακόμη πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους χρονίως πάσχοντες, ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, το πλαφόν στη συνταγογράφηση, καθώς οι γιατροί αποφεύγουν «όπως ο διάολος το λιβάνι» τις τρίμηνες συνταγές.

Ο φόβος του πλαφόν στη δαπάνη της συνταγογράφησης «δένει τα χέρια» των συμβεβλημένων ιατρών, οι οποίοι αναγκάζονται να περιορίσουν δραματικά τις τρίμηνες συνταγές.

Όπως καταγγέλλουν γιατροί αλλά κυρίως ασφαλισμένοι, οι τρίμηνες συνταγές μετρώνται συνολικά στο μήνα που γράφονται, αντί η δαπάνη δεν κατανείμετε ισόποσα στους τρεις μήνες που αφορά. Έτσι, αρκετοί συμβεβλημένοι τις περιορίζουν μόνο σε ελάχιστους ασθενείς, ώστε να μην «κλειδωθούν» εκτός ΗΔΙΚΑ και χάσουν το δικαίωμα πλήρως στη συνταγογράφηση.
Αποτέλεσμα είναι οι ασφαλισμένοι να χρειάζεται να επαναλαμβάνουν επί τρία τη διαδικασία «επίσκεψης - συνταγής – φαρμακείου – ελεγκτή».

Μια ακόμη δυσλειτουργία που θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΠΦΥ ή νέο καθεστώς που οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συνηθίσουν;

ΠΗΓΗ: Virus.com.gr

2 σχόλια:

  1. Το ανωτέρω άρθρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, οι τρίμηνες υπολογίζονται στο μήνα που εκτελούνται.Το πότε γράφεται είναι άσχετο,καθώς ο ασφαλισμένος μπορεί να μην εκτελέσει τη συνταγή, η να την εκτελέσει μερικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟ 5ΕΥΡΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ-ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή