Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Στο Διαδίκτυο το 'πλαφόν' επισκέψεων στους συμβεβλημένους γιατρούς

Θα διαπιστώνουν εάν ο γιατρός που θέλουν να επισκεφθούν έχει φτάσει το μηνιαίο 'πλαφόν' των 400 επισκέψεων, ώστε να αποφεύγουν να πληρώνουν από την τσέπη τους.


Με μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν τις επόμενες μέρες να βλέπουν οι ασφαλισμένο τα διαθέσιμα ραντεβού όλων των συμβεβλημένων γιατρών.

Θα διαπιστώνουν εάν ο γιατρός που θέλουν να επισκεφθούν έχει φτάσει το μηνιαίο 'πλαφόν' των 400 επισκέψεων, ώστε να αποφεύγουν να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση, οι γιατροί μπορούν να εξετάζουν κάθε μήνα 400 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο 401ος δεν καλύπτεται και πρέπει να πληρώνει ο ίδιος την επίσκεψη.

Η διοίκηση του Οργανισμού καλεί τους γιατρούς να καταχωρούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (eΔΑΠΥ) – εκτός από τις επισκέψεις που έχουν δεχθεί, που είναι έτσι κι αλλιώς υποχρεώσή τους – και τις προγραμματισμένες επισκέψεις για ολόκληρο το μήνα.

Καταγγελίες

Με αυτό τον τρόπο, ο ΕΟΠΥΥ θα γνωρίζει αν κάποιος ιατρός έχει κλείσει τις επισκέψεις του για το υπόλοιπο του μήνα και θα μπορεί να διακριβώνει εάν οι καταγγελίες - που είναι πολλές - έχουν βασιμότητα ή όχι.

Δ.Κ.

9 σχόλια:

  1. τι θα κανουν τωρα να η ωρα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EΣΕΝΑ ΙΚΑΤΖΗ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ; ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ.

      Διαγραφή
  2. Καρτα θα κτυπαμε; η μηπως οχι γιατι νομιζουμε ακομα οτι ειμαστε αφεντικα στο μαγαζι μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι 400 εκπισκεψεις το μηνα ειναι υποχρεωση η οριο ΕΟΠΥΥ;Αν ειναι υποχρεωση του γιατρου(βασει ποιας συμβασης;)αυτο σημαινει100% τοις 100% φασσιστικη επιταξη του χρονου και του χωρου ενος ιδιωτικου ιατρειου που εχει ανελαστικες αναγκες ΡΕΥΣΤΟΥ !!!καθε μηνα Αν ειναι δικαιωμα-οριο ΕΟΠΥΥ για τον γιατρο τοτε γιατι να μην δηλωνει απλα το ωραριο που προτιθεται να διαθετει στον ΕΟΠΥΥ;οπως ισχυε στον ΟΑΕΕ;Οι περισσοτερες ειδικοτητες δεν πιανουν το πλαφον 400 επισκεψεων το μηνα στις περιοχες με πολλους συμβεβλημενους ιατρους με αποτελεσμα οι γιατροι να γινονται ομηροι των ασθενων(να παραβιαζεται ακομη και το ωραριο του ιατρειου γιατι ο γιατρος αφου δεν εκλεισε πλαφον θα ειναι υποχρεωμενος να εξυπηρετησει οποιον ερθει )και μαλιστα κυριολεκτικα δωρεαν αφου ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρωνει-αρα απο που θα προκυπτει το απαραιτητο καθε μηνα ρευστο για τα εξοδα του ιατρειου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΟΠΠΥ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΣΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝΚΑΣΤΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΛΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΡΙΚΑ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΑΛΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλο πραγμα η συμβαση ,αλλο πραγμα η δυσαρεσκεια.Τη συμβαση, οποιος την εκανε για τους δικους του λογους, οφειλει να την τιμησει( ως προς τα συμφωνηθεντα,και μονον αυτα!!!).Η δυσαρεσκεια πηγαζει απο την μη τηρηση των συμφωνηθεντων απο τον αντισυμβαλλομενο(ΕΟΠΥΥ)και μονον απο εκει.!!!ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΜΒΑΣΗ΄ ΠΑΡΕ 400 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΩ ΜΕ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΕΚΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΛΑΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΑΠΛΑ

      Διαγραφή
    2. Συναδελφε παρακαλω επειδη ειμαι λιγο μικρονοος εξηγησε μου αν μπορεις και αν θελεις ποσο απλα μπορει να κατγγειλει την συμβαση του ενας νεος γιατρος απο εργατικη φτωχη οικογενεια και οχι απο τζακι ιατρικο η πανεπιστημιακο που πρεπει καπως να αρχισει να γινεται γνωστη η υπαρξη του;Ανεκαθεν οι κοινοι θνητοι νεοι γιατροι ειχαν αναγκη στο ξεκινημα της καριερας τους απο μια συμβαση με καποιο ταμειο τις περισσοτερες φορες και με δευτερο.Για κακη μας τυχη σημερα υπαρχει μονο το μονοπωλειο και μονοψωνιο Εοπυυ και εκμεταλευεται τηναναγκη και τηναγωνια μας.Υπογραψαμε μια συβαση με τον ορο να πληρωνομαστε μετα 90 μερες καθυστερηση.Εφοσον ο εοπυυ παιρνει απο μας υπηρεσιες δενειναι αυτονοητο ν παιρνουμε και μεις τηναμοιβη μας;Εφοσον δεν μας πληρωνει εχει δικαιωμα να ζητα πειθαρχεια σε μια συμβαση που παραβιασε πρωτος;Υπαρχει πουθενα στον κοσμο δικιο για τον εργοδοτη που δεν αποζημιωνει τον εργαζομενο του;Ακομη και αν καταγγειλουμε τησυμβασημας απλα,παραμενει αδικη η μη πληρωμη των δεδουλευμενων στο συμφωνημενο χρονο και δικαιολογημενη η δυσαρεσκεια των εξπατημενων παροχων.

      Διαγραφή