Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους γιατρούς θέτει ο ΙΣΠ

Το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους γιατρούς καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ), θεωρώντας ως υπεύθυνους τους αρμοδίους φορείς Υγείας (Υπουργό Υγείας, Διοικήσεις ΕΟΠΥΥ και λοιπών Ασφαλιστικών Ταμείων), οι οποίοι δεν έχουν προβεί στην πληρωμή των οφειλών παρελθόντων ετών προς τους Ιατρούς.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό είχε παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε ζητήσει την άμεση αποπληρωμή των ιατρών τον περασμένο Αύγουστο του 2013. 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Επίσης, ο ΙΣΠ καταγγέλλει την μη πληρωμή των εργαστηριακών πράξεων του ΕΟΠΥΥ που έχουν εκτελεστεί το 2013, (οι οποίες εκτός των Ιατρικών υπηρεσιών απαιτούν και την κατανάλωση αντιδραστηρίων και υλικών μηχανημάτων κλπ.), για τις οποίες δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, διότι δεν έχει δοθεί εντολή για εκκαθάριση και πληρωμή, ενώ θέλουν να επιβάλουνrebate, claw back και έλεγχο από ιδιωτικές εταιρείες που θα επιβαρύνει τους Ιατρούς. Για δε τις κλινικές εξετάσεις ενώ έχουν γίνει εκκαθαρίσεις, όπως μας ενημέρωσαν δεν έχουν δοθεί εντολές πληρωμής.

Παράλληλα, καταγγέλλεται η εργασιακή εκμετάλλευση που απορρέει από τις ανωτέρω πράξεις-ενέργειες-εντολές του Υπουργού Υγείας και της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Όπως υποστηρίζουν στον ΙΣΠ δε έχουν λάβει καμία απάντηση παρά τις επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές επαφές που είχαν.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο ΙΣΠ τονίζει τα εξής: «Προειδοποιούμε τον Υπουργό Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να μην προσπαθήσουν να παρουσιάσουν έργο οικονομίας-πλεόνασμα από την μη πληρωμή-αποπληρωμή των Ιατρών, αποκρύπτοντας λανθασμένες οικονομικές πολιτικές-προϋπολογισμούς-«κακοδιαχείριση» εις βάρος του Ιατρικού Κόσμου, που καθημερινά δίνει αγώνα επιβίωσης παρέχοντας απλήρωτες Ιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου να καλύψει την «απουσία» του Κράτους από την Περίθαλψη του Ελληνικού Λαού, που έχει την υποχρέωση να του παρέχει. Βεβαίως τις λάθος πολιτικές το Υπουργείο Υγείας τις μετονομάζει «μεταρρύθμιση». Επειδή λοιπόν η «μεταρρύθμιση» είναι σαφές ότι απέτυχε, ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας για μία ακόμα φορά να παρέμβει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου