Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Στην υπογραφή συμβάσεων με ιδιώτες οδοντιάτρους θα προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ


Στην υπογραφή συμβάσεων με ιδιώτες οδοντιάτρους αναμένεται να προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ, κλείνοντας έτσι το κενό στην οδοντιατρική κάλυψη των ασφαλισμένων.

Μάλιστα, ο Οργανισμός έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2014 σχετικό κονδύλι ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα οριστεί «ταβάνι» στις επισκέψεις των ασφαλισμένων, που θα είναι ανάλογο του κονδυλίου.

«Παρότι συνολικά κρίνεται θετικά αυτή η εξέλιξη, υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις για τα θέματα των αμοιβών» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ) Αθανάσιος Υφαντής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι οδοντίατροι έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον επιστήμονα από την κρίση και την ίδια ώρα η κατάσταση της στοματικής υγείας του λαού συνεχώς υποβαθμίζεται. Το μέτρο αυτό είναι προς την σωστή κατεύθυνση».

Στο μεταξύ, φαίνεται να έχουν καθοριστεί και ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων ανάλογα με την οδοντιατρική πράξη στην οποία θα χρειαστεί να υποβληθούν, τα οποία κυμαίνονται από 20% -70%.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για παιδιά έως 16 ετών, η συμμετοχή θα είναι 12,5 ευρώ για την εξαγωγή μόνιμου δοντιού, ενώ για μία ενδοστοματική ακτινογραφία η συμμετοχή δεν θα ξεπερνά το ένα ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους ενηλίκους, η συμμετοχή των ασφαλισμένων για θεραπεία ουλίτιδας φαίνεται να ανέρχεται στα 17,5 ευρώ, κόστος με το οποίο θα επιβαρύνονται και για ένα απλό σφράγισμα δοντιού.

Πιο ακριβά όμως θα πληρώνουν την αναπροσαρμογή οδοντοστοιχίας άνω και κάτω γνάθου με μεταλλικό σκελετό, καθώς η συμμετοχή θα αγγίζει τα 385 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου