Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Απεργία φαρμακοποιών την ημέρα συζήτησης του ν/σ στη Βουλή



Κινητοποιήσεις αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι φαρμακοποιοί την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στο φάρμακο, το γάλα και τα βιβλία.

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν στη μαραθώνια γενική συνέλευσή τους να παραστεί αντιπροσωπεία τους από τους προέδρους των φαρμακευτικών συλλόγων μέσα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την ημέρα της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου.

Την ίδια ημέρα θα είναι κλειστά τα φαρμακεία, ενώ έξω από τη Βουλή θα συγκεντρωθούν φαρμακοποιοί προκειμένου να διαδηλώσουν για τις αλλαγές που προωθούνται με το νομοσχέδιο (ιδιοκτησιακό καθεστώς, ωράριο λειτουργίας, κ.λπ.).

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα συνεδριάσει αμέσως μόλις ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, προκειμένου να αποφασίσει πότε ακριβώς θα είναι κλειστά τα φαρμακεία. Σε περίπτωση που η ψήφιση του νομοσχεδίου γίνει Σάββατο ή Κυριακή, οι φαρμακοποιοί θα απεργήσουν την προηγούμενη ημέρα.

Σχετικά με το ωράριο λειτουργίας, στη συνέλευση εγκρίθηκε η πρόταση για 48 ώρες λειτουργίας των φαρμακείων την εβδομάδα, με δυνατότητα προσαρμογής από τους τοπικούς συλλόγους.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί ξεκαθάρισαν ότι είναι κάθετα αντίθετοι στην πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη για ανταγωνισμό εντός των φαρμακείων και για επαναξιολόγηση της κατάστασης μετά από 3 μήνες.

«Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει την συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας κρύβει παγίδες ή θίγει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου