Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΠΕΙΚ: Συναντησεις με ΕΟΠΥΥ


Συναντησεις με τον Αντιπροεδρο του ΕΟΠΥΥ κο Γαρυφαλλο και ανωτατα στελεχη του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιηθηκαν την προηγουμενη Τριτη και Παρασκευη.

Αντικειμενο των συναντησεων ηταν η συμφωνια για την νεα συμβαση, η κατηγοροποιηση των κλινικων και το πλαφον ανα κλινικη για το 2014.

Δεν δεχτηκαμε να συζητησουμε οτιδηποτε απο τα ανωτερω εαν δεν ξεκαθαρισθουν οι κοκκινες γραμμες που θεσαμε, η ροη των πληρωμων και φυσικα η τεκμηριωση της μειωσης του προυπολογισμου του κωδικου μας για το 2014.

Πιο συγκεκριμενα, η δαπανη για νοσηλεια το 2013, βασει υποβολων, ηταν 465 εκατ. ευρω και για το 2014 εχει προυπολογισθει ποσο 235 εκατ. ευρω, δηλαδη μειωση 50%. Αυτο σημαινει ξεκαθαρα οτι τον Ιουνιο που θα εξαντληθει ΑΝΑ ΚΛΙΝΙΚΗ το πλαφον που ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΘΕΙ απο τον ΕΟΠΥΥ θα σταματησει να νοσηλευει ασφαλισμενους του ΕΟΠΥΥ, χωρις καμμια επιπτωση και θα καλει τους ασφαλισμενους να καλυπτουν ΟΛΟ το κοστος νοσηλειας ΙΔΙΩΤΙΚΑ.

Καλυψη απο τον ΕΟΠΥΥ ξανα τον Ιανουαριο του 2015.

Ζητησαμε τεκμηριωση της μειωσης αυτης αλλα εξηγηση δεν υπηρξε. Ετσι μετα απο συζητησεις 6-7 ωρων οι διαπραγματευσεις διεκοπησαν με πρωτοβουλια μας.

Για τις πληρωμες: Επομενη πληρωμη τον Απριλιο για τον Ιανουαριο του 2014 !!!! 

Σεπτεμβριος, Οκτωβριος, Νοεμβριος, Δεκεμβριος 2013 και 10% ΔΕΝ θα πληρωθουν λογω εξαντλησης των κονδυλιων.

Συνεπεια ολων αυτων ειναι να αναστειλουν σημερα την λειτουργια τους 2 κλινικες στον Βολο και μια στην Λαρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου