Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία


Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία


Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του ΕΟΠΥΥ έχουν σκαλώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ και των Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ , προς τους φαρμακοποιούς, όπως προκύπτει από την επιστολή του αντιπροέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολου Βαλτά προς τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα. 
Σύμφωνα με τον κ. Βαλτά, η κατάσταση που επικρατεί σε πέντε Ταμεία, είναι η εξής:


ΟΑΠ – ΔΕΗ
Ύστερα από ενάμισι χρόνο, συντονίστηκαν οι οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ με τις περιφερειακές διευθύνσεις, αλλά στάλθηκαν λανθασμένες οδηγίες στα φαρμακεία. Έτσι, ζητήθηκε επανυποβολή στοιχείων για 1.500 φαρμακεία. 


ΤΑΥΤΕΚΩ – ΟΤΕ
Αδυνατεί να προχωρήσει στην  έκδοση ενταλμάτων πληρωμής για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011, ύψους 7 εκατ. ευρώ, επειδή για την οικονομική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, ληξιπρόθεσμες οφειλές θεωρούνται όσες αφορούν πληρωμές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011.


Οίκος Ναύτου
Λόγω του γνωστού οικονομικού σκανδάλου, δεν επιτρέπεται η έκδοση οικονομικών ενταλμάτων πληρωμής από την οικονομική του υπηρεσία. Βέβαια, έχει εξοφλήσει τις οφειλές στην πλειονότητα των φαρμακείων.


ΟΓΑ
Περίπου 150 φαρμακεία παραμένουν απλήρωτα. Έχει αποσταλεί εδώ και μήνες το αίτημα για την έκδοση εντάλματος πληρωμής τους, στη οικονομική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ.


ΤΣΑΥ
Στο Ταμείο των Υγειονομικών εντοπίζονται τα περισσότερα οργανωτικά προβλήματα, καθώς υπάρχουν ανεξόφλητες συνταγές από το 2010, στοιβαγμένες σε γραφεία χωρίς να έχουν ελεγχθεί.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΤΣΑΥ, δήλωσαν αδυναμία ελέγχου των συνταγών αυτών άμεσα, διότι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει πρόχειρος λογιστικός έλεγχος και αφετέρου θα προβούν – όταν αποκτήσουν το υπαλληλικό δυναμικό – σε τακτικό λογιστικό έλεγχο, δηλαδή έλεγχο μια - μια τη συνταγή, και με ορίζοντα χρόνου ολοκλήρωσης του ελέγχου σε 2 με 3 χρόνια!

Πηγή: http://www.onmed.gr/eopyy/309689/istories-grafeiokratikis-trelas-gia-ta-lixiprothesma-chrei-tou-eopuu-sta/#ixzz2vMTVBALI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου