Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Άδωνις: Η προοδευτική λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα μειώσει τη ροή στα νοσοκομεία

Τον Ευαγγελισμό επισκέφθηκε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας την Παρασκευή 21 Μαρτίου όπου ξεκίνησε η λειτουργία του νέου αξονικού τομογράφου. Μαζί τους ήταν και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης. 

Μετά την επίσκεψη ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: "Ήρθαμε εδώ σήμερα γιατί επιτέλους μετά από μια συντονισμένη προσπάθεια ξεκίνησε τη λειτουργία του ο νέος αξονικός τομογράφος του Ευαγγελισμού. Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η βελτίωση του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζω, τον Οκτώβριο, όταν είχε χαλάσει ο αξονικός τομογράφος και έγινε φασαρία για την ταλαιπωρία των ασθενών. Πλέον ο Ευαγγελισμός έχει δύο αξονικούς τομογράφους που είναι σε λειτουργία: ο ένας εκ των δύο πάρα πολύ καλός, πράγμα που θα βελτιώσει τη ροή των ασθενών και τους χρόνους κατά περίπου δύο ώρες.

Παράλληλα ήρθαμε να δούμε την εξέλιξη των έργων των νέων χειρουργείων, τα οποία όχι μόνο προχωρούν στην ώρα τους αλλά έχουμε και εξοικονόμηση πάρα πολλών χρημάτων. Aπό το περίσσευμα αυτών των χρημάτων θα φτιάξουμε έως τον Σεπτέμβριο τα καινούργια ΤΕΠ, ώστε να φύγουν εικόνες που μας θλίβουν.

Τώρα, ως προς τις αιτιάσεις του κ. Σιώρα , έχει δίκιο σε πολλά από όσα λέει. Που έχει δίκιο; Στο ότι έχει καταλήξει ο Ευαγγελισμός να είναι ένα Κέντρο Υγείας και να έρχεται όλος ο κόσμος εδώ. Όλη τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας την έχουμε κάνει και όσο προοδευτικά θα αρχίζει να λειτουργεί, θα μειώνει τη ροή στα νοσοκομεία για να μη δέχεται ταυτόχρονα ο κ. Σιώρας και οι γιατροί εδώ 1.200-1.300 ασθενείς αλλά να δέχονται ολοένα και μικρότερο αριθμό, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα.

Από την κινητικότητα φέραμε εξοπλισμό και από τις νέες προσλήψεις που για πρώτη φορά γίνονται μετά από τρία χρόνια θα φέρουμε τη μερίδα του λέοντος σε γιατρούς.

http://www.medvoi365.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου