Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Χαμός με τα εκατοντάδες λάθη στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων


Σε άλλη μία απίστευτη ταλαιπωρία υπέβαλε ασθενείς και φαρμακοποιούς το υπουργείο Υγείας με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο έχει εκατοντάδες λάθη τόσο σε ότι αφορά τις τιμές φαρμάκων αλλά και τη συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Οι φαρμακοποιοί που είχαν ανοικτά τη Δευτέρα και την Τρίτη τα φαρμακεία τους ως προσωπικό ασφαλείας λόγω της 48ωρης απεργίας, δεν πίστευαν στα μάτια τους με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τη Δευτέρα 10 Μαρτίου.

Μάλιστα, φαρμακοποιοί μιλούν για τουλάχιστον 1300 λάθη, τα οποία εντοπίζονται κυρίως σε εσφαλμένο ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων και σε εξωφρενικές τιμές φαρμάκων. Π. χ. ένα φάρμακο αξίας 9 ευρώ, εμφανίζεται στο δελτίο τιμών να κοστίζει 73 ευρώ!

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εντόπισε το πρόβλημα και σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον υπουργό Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι «το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μετά την εισαγωγή των νέων τιμών φαρμάκων εξέδιδε ποσά συμμετοχής των ασφαλισμένων με αρνητικό πρόσημο και με λανθασμένες τιμές αναφοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου