Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Η οδύσσεια των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο κυνήγι αναζήτησης γιατρού



Αδιανόητα είναι όσα περνούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τα καπρίτσια του Άδωνι. Η μεγαλύτερη ντροπή της κυβέρνησης είναι η απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τους τελευταίους μήνες λόγω της περιβόητης μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ επιδίδονται καθημερινά σε κυνήγι αναζήτησης γιατρών και ελεγκτών.

Οι σκηνές που διαδραματίζονται στα δημαρχεία όπου έχουν αναρτηθεί οι κατάλογοι των συμβεβλημένων γιατρών, στα νοσοκομεία όπου ψάχνουν ελεγκτές γιατρούς ή γιατρούς για να τους συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους, είναι εικόνες ντροπής.

Ειδικά η κατάσταση με την αναζήτηση ελεγκτών γιατρών για έγκριση φυσικοθεραπειών, λογοθεραπειών, φαρμάκων υψηλού κόστους, νοσηλίων αλλά και απλών αναρρωτικών, είναι πια εκτός ελέγχου.

H πρωτοφανής ταλαιπωρία των ασφαλισµένων µάλιστα οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και οι ελεγκτές γιατροί είναι ελάχιστοι, ενώ το πρόβλημα εντείνεται από τη σύγχυση που υπάρχει µεταξύ των υπηρεσιών στις οποίες απευθύνονται.

Ασφαλισμένοι απευθύνονται σ τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, όπου τους ενημερώνοιυν ότι για να βρουν ελεγκτή πρέπει να µεταβούν στα νοσοκοµεία, τα οποία όµως µε τη σειρά τους τούς ενηµερώνουν ότι οι ελεγκτές στα νοσοκομεία είναι μόνο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, και ότι θα πρέπει να εξυπηρετηθούν από τις περιφερειακές διευθύνσεις στις οποίες ανήκουν, ανάλογα µε τον τόπο κατοικίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου